Obavijesti

News

Komentari 144

Prvo obilna kiša i grmljavina, a onda i do 40 cm novog snijega

Prvo obilna kiša i grmljavina, a onda i do 40 cm novog snijega
1

Najviše oborina, ponegdje i obilnih, bit će poslijepodne i potkraj dana. U unutrašnjosti se očekuje uglavnom između 10 i 30 centimetara novog snježnog pokrivača

VIDEO

U Zagrebu će u petak biti većinom oblačno, s oborinama glavninom od sredine dana. Uz pad temperature zraka kiša će prijeći u snijeg. Očekuje se stvaranje novog snježnog pokrivača. Slab do umjeren, povremeno i jak jugozapadnjak poslijepodne će okrenuti na sjeveroistočnjak. Najviša dnevna od 7 do 9 °C, a prema večeri osjetno hladnije.

I u ostatku Hrvatke bit će većinom oblačno s povremenom kišom, na Jadranu i s lokalnim pljuskovima te grmljavinom, a uz pad temperature zraka u unutrašnjosti se očekuje snijeg. Najviše oborina, ponegdje i obilnih, bit će poslijepodne i potkraj dana. U unutrašnjosti se očekuje uglavnom između 10 i 40 centimetara novog snježnog pokrivača. U kontinentalnim krajevima će jugozapadni vjetar poslijepodne okrenuti na umjeren, povremeno jak sjeveroistočnjak, a na Jadranu umjereno do vrlo jako jugo potkraj dana na sjeverozapadnjak i buru. Najviša dnevna temperatura zraka od 4 do 9, na Jadranu od 9 do 14 °C, poslijepodne i navečer u osjetnom padu, javlja DHMZ.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Meteoalarm: U unutrašnjosti snijeg, u Istri i Kvarneru obilna kiša

Zbog obilnog snijega DHMZ je putem Meteoalarma izdao upozorenja za cijelu unutrašnjost: narančasta uzbuna proglašena je za sjeverozapadni dio Hrvatske, Liku, Gorski kotar i Banovinu, dok je žuta na snazi za Slavoniju i Baranju.

Snijega će najviše biti u Lici i Gorskom kotaru, do 40 cm (Gospić), dok će u drugim predjelima pasti 10-15 centimetara snijega.

Za Istru i sjeverno primorje na snazi je crveno upozorenje zbog najavljene obilne kiše, koje bi moglo pasti do čak 100 litara po četvornom metru pa su moguće bujične poplave. Za ostatak priobalja na snazi je narančasta uzbuna.

U subotu prestanak oborina

U noći i u subotu ujutro umjereno do pretežno oblačno. Na kopnu još mjestimice snijeg, ponajprije u Lici i unutrašnjosti Dalmacije. Duž obale, osobito srednjeg i južnog Jadrana kiša uz mogućnost susnježice. Zatim postupni prestanak oborina i smanjenje naoblake. Vjetar slab do umjeren jugozapadni i zapadni, na Jadranu u noći i ujutro još umjerena do jaka bura, a zatim umjeren sjeverozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura od -5 do 0, na Jadranu od -1 do 4, a najviša dnevna većinom od 0 do 4, na Jadranu 4 i 9 °C.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 144
VIDEO

Ava Karabatić dobila je više glasova od Plenkijeve ministrice kulture Obuljen Koržinek!
SPEKTAKL

Ava Karabatić dobila je više glasova od Plenkijeve ministrice kulture Obuljen Koržinek!

Lani sam u ovo vrijeme bila doma u alkoholiziranom stanju. Ovo je veliki uspjeh za mene i moj mali tim velikih ljudi, rekla je Karabatić

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović
Ovo su 'preskakači' izbora: U Sabor idu Vučemilović, Zurovec, Stier, Bartulica, Krstičević...
PREFERENCIJALNI GLASOVI

Ovo su 'preskakači' izbora: U Sabor idu Vučemilović, Zurovec, Stier, Bartulica, Krstičević...

Preferencijalni glasovi su skinuli mandate Mostu, Domovinskom pokretu, PGS-u, ali otkrili i stranačke netrpeljivosti i pomrsili planove šefovima stranaka. Čačić i Glavašević ipak neće u Sabor