Obavijesti

News

Komentari 80

Pukla 'ljubav': Vučić bijesan na Dodika zbog referenduma u RS

Iako ga je dosad uglavnom bespogovorno podržavao, srbijanski premijer Aleksandar Vučić sada je ljut na Dodika zbog inaćenja i suprotstavljanja međunarodnoj zajednici...

VIDEO

Referendum u Republici Srpskoj je prošao, ali prašina se i dalje ne sliježe. Iako ga je dosad uglavnom bespogovorno podržavao, srbijanski premijer Aleksandar Vučić sada je ljut na Dodika zbog inaćenja i suprotstavljanja međunarodnoj zajednici.

Analitičari ipak smatra da će Vučić, zbog svog rejtinga, "progutati bijes" koji osjeća prema Dodiku, piše Blic.

- Pogledajmo referendumsku Bosnu. Bosanski Srbi tvrde da su za EU, a o Bošnjacima pričaju na najgori mogući način - rekao je Vučić u intervjuu ljubljanskoj "Republici". 

Osude Dodikovog poteza da, unatoč zabrani Ustavnog suda, održi referendum o Danu RS dolaze iz cijelog zapadnog svijeta, a predsjednik Republike Srpske postao je i predmet istrage u BiH. 

Dodik je poručio da se misli odazvati na ispitivanje, ali ne želi ići u Sarajevo i pristaje da ga ispitaju samo na području Republike Srpske. Bošnjačke političare, poglavito Bakira Izetbegovića, proziva za voluntarizam. 

U srijedu je pak suspendiran glavni tužitelj BiH Goran Salihović kojeg se u medijima optuživalo da koči istrage protiv Dodika. Salihović je najavio žalbu i svoju suspenziju nazvao "pravosudnim državnim udarom".

Najavu Dodikova ispitivanja na nož su dočekale njegove pristaše koje su najavile prosvjed ispred Tužiteljstva BiH u Sarajevu. No, sam Dodik zamolio ih je da to ne čine:

-  Molim sve ljude koji to organiziraju da odustanu, jer je krajnje rizično u pogledu njihove sigurnosti - poručio je Dodik.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 80
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.