Obavijesti

News

Komentari 35

Rad, trud, ljubav te uspjeh: Hrvatski pas najljepši je u Kini

Rad, trud, ljubav te uspjeh: Hrvatski  pas najljepši je u Kini
2

Picasso iz uzgajivačnice Lab’s Dream obitelji Hemen je najljepši labrador u Kini. Ušao je u izbor pet najljepših pasmina. Uspjeh je velik jer su labradori u Kini jako popularni

VIDEO

Labradore obožavam. O drugim pasminama ne znam previše i labradori me jedini zanimaju. Biti uzgajivač nipošto nije posao, nego ljubav i stil života, rekao nam je Željko Hemen (45), uzgajivač labradora iz mjesta Poljana Čička nedaleko od Velike Gorice.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:12

S bratom Ivicom (38) već trinaest godina bavi se uzgajanjem labradora. Njihov Picasso (3) svojom je ljepotom i kvalitetom dospio skroz do Kine.

- Proglašen je najboljim labradorom u Kini za 2016., a ušao je i u izbor pet najljepših pasmina. Stupili smo u kontakt s jednim gospodinom iz Kine koji ima uigran tim za pripremu pasa za izložbe - objasnio nam je Željko. Taj je gospodin na svjetskoj izložbi pasa u Milanu uočio Picassa i sad ga priprema za izložbu 2019. godine. Uz Picassa, braća Hemen u obiteljskoj uzgajivačnici trenutačno imaju još dva legla štenaca, jedno leglo “čokoladnih” i jedno leglo crnih labradora. Cijela njihova priča bazirana je familijarno. Članovi obitelji i prijatelji pomažu im u zahtjevnoj brizi oko pasa.

S labradorima, kako navode, nikad nije dosadno.

- Svakakvih dana ima. Kad se kote, cijelu noć provedemo s njima. Štence hranimo do pet puta dnevno, a onda im se s vremenom broj obroka smanjuje. Odrasli psi jedu jednom dnevno, i to po pola kilograma mesa - objasnio nam je Ivica.

Kad se labradori pripremaju za izložbu, tada prolaze kroz poseban program. Mijenja se režim hranjenja, povećava se količina mesa, a smanjuje se količina suhe hrane. Braća Hemen navode da su glavne smjernice za uzgajivače pasa ulaganje, strpljenje i sreća.

- Naša filozofija je u linijskim parenjima. Želimo pariti pse koji si odgovaraju po određenim karakteristikama. Strpljenje je ključno kod odgoja svakog psa, a treba imati i malo sreće. Naime, izložba je predstava, pa čak i da je neki pas inače dobar, on na taj određeni dan mora biti showman - zaključili su naši sugovornici.     

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 35
VIDEO

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'
SASTAO SE VRH HDZ-A

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'

Nakon sastanka vrha HDZ-a, šef stranke Plenković obratio se javnosti

Gotov sastanak DP-a i Mosta. Oglasio se Pupovac: Nijedna nam opcija nije neprihvatljiva
IZ MINUTE U MINUTU

Gotov sastanak DP-a i Mosta. Oglasio se Pupovac: Nijedna nam opcija nije neprihvatljiva

Prošlo je šest dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u