Obavijesti

News

Komentari 19

Razdvojili su sijamske blizance: Bili su spojeni na vrhu glave...

Razdvojili su sijamske blizance: Bili su spojeni na vrhu glave...
2

Takva djeca rode se jednom u 2,5 milijuna slučajeva i uglavnom ne prežive porod, a kamoli da dožive 13 mjeseci. Zato su Anais i Jadon još veće čudo...

VIDEO

Sijamski blizanci spojenih glava, Anias i Jadon McDonald, uspješno su razdvojeni nakon 27-satne operacije u New Yorku u petak, objavili su lokalni mediji.

Dječaci su rođeni spojeni vrhovima glava. Takva djeca rode se jednom u 2,5 milijuna slučajeva i uglavnom ne prežive porod, a kamoli da dožive 13 mjeseci. Zato su Anais i Jadon još veće čudo. 


Dječake su razdvojili specijalisti neurokirurgije koji su im otvorili lubanje i razdvojili mozgove te specijalisti plastične kirurgije koji su im rekonstruirali lubanje

- Dvije odvojene bebe! - napisala je na Facebooku majka Nicole McDonald (31) nakon operacije.

- Stojimo na pragu nepoznatoga. Sljedećih nekoliko mjeseci bit će kritično u pogledu njihova oporavka i mnogo tjedana nećemo znati pouzdano kako se Anias i Jadon oporavljaju - napisala je. 

Majka Nicole i otac blizanaca Christian (37) kažu da su njihovi dječaci savršeni takvi kakvi jesu, ali su im željeli pružiti šansu za boljim životom i zato su ih podvrgnuli operaciju koja košta 2,5 milijuna dolara.

- Gotovo bih ih mogla ostaviti ovakve - kazala je Nicole za CNN i dodala da su predivni, zabavni i sretni. No, bez operacije mališanima prijeti 80 posto šanse da će umrijeti prije drugog rođendana.

Roditelji su svjesni da bi mališani mogli imati poteškoća u razvoju i drugih medicinskih komplikacija, no kažu da će ih uvijek voljeti. 

Nicole je o tijeku operacije obavještavala na društvenim mrežama, a u posljednjoj objavi je napisala da ne može vjerovati da su blizanci razdvojeni te se zahvalila svim liječnicima.

Kirurzi koji su razdvojili dječake su James Goodrich i Oren Tepper, a za operaciju su se pripremali tri mjeseca na 3D modelu dječakovih glava i vježbali različite scenarije.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea
VIDEO: STIGLO ŠEST BORBENIH AVIONA

Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea

Milanović je čestitao svima koji su sudjelovali u nabavi Rafalea. Podsjetio je na Rudolfa Perešina i ostale pilote koji su "dali čudo" u vremenima stvaranja države.
HDZ ima većinu koja će izabrati Jandrokovića za šefa Sabora? Propada oporbeni plan SDP-a...
IZBORNE KALKULACIJE

HDZ ima većinu koja će izabrati Jandrokovića za šefa Sabora? Propada oporbeni plan SDP-a...

Iako se SDSS i Domovinski pokret zasad isključuju iz koalicije, podrška HDZ-ovu Gordanu Jandrokoviću za predsjednika Sabora ne bi trebala biti upitna ni s jedne strane. Time bi HDZ napravio veliki korak i prema vladi...