Obavijesti

News

Komentari 9

Relković dao ostavku: Više nije savjetnik ministra Kovačića

Relković dao ostavku: Više nije savjetnik ministra Kovačića
1

"Ostavku sam podnio još prošlog tjedna, no moj odlazak nema veze s pričom sa Đakićem već potrebom da imam političku i komentatorsku slobodu za danas pokrenuti blog"

VIDEO

Posebni savjetnik potpredsjednika Vlade i ministra uprave Ivica Relković izvijestio je u utorak da je podnio ostavku na to mjesto te da pokreće blog "besplatnaPOLITIKA" na kojem će kao neovisni politički analitičar pratiti sva ključna politička područja i pitanja.

Relković je u izjavi Hini ustvrdio da njegov odlazak nema veze s nedavnim sukobom između Mostova potpredsjednika Vlade i ministra uprave Ivana Kovačića s HDZ-ovim Josipom Đakićem, koji je imenovanje Višnje Tafra i Vesne Nađ Kovačićevim suradnicama u Ministarstvu uprave nazvao "podlom odlukom". Nakon toga je Relković u Kovačićevo ime najavio njegovu ostavku ako mu se Đakić na ispriča, a premijer ne očituje o tom slučaju.

"Ostavku sam podnio još prošlog tjedna, no moj odlazak nema veze s pričom sa Đakićem već potrebom da imam političku i komentatorsku slobodu za danas pokrenuti blog (https://www.besplatnapolitika.com)", rekao je Relković Hini.

Kao neovisni politički analitičar, savjetnik i komentator pratit će, kaže, sva ključna politička područja i pitanja, a u iduća dva mjeseca posebno će se posvetiti analitici lokalnih izbora iz perspektive nezavisnih lista.

Nezavisne liste su, pojašnjava, fenomen koji je dosad slabo i sporadično praćen, a već je na zadnjim lokalnim izborima inicirao velike promjene na hrvatskoj političkoj karti. Na sljedećim bi izborima nezavisne liste i kandidati mogli u potpunosti izmijeniti "politički kapilarni krvotok" u Hrvatskoj, drži Relković.
Najavljuje kako će idućih dana pripremiti iscrpnu i cjelovitu analizu potencijala nezavisnih lista na temelju prošlih lokalnih izbora 2013.

Poslije HDZ-a i SDP-a kapacitet nezavisnih lista daleko nadmašuje bilo koju sljedeću političku stranku, no dosad nije bilo značajnijeg županijskog i nacionalnog udruživanja tih lista. Sada se ta udruživanja događaju i najavljuju u više županija, pa možemo očekivati potpuno nove odnose na "političkom semaforu" nakon izbora, kaže.

"Zbog golemog opsega analitičkog posla, potencijalnog sukoba interesa, potpune slobode u odnosu na bilo koju političku opciju (pa i odnosa HDZ-a i Mosta u Vladi) podnio sam ostavku na mjesto posebnog savjetnika potpredsjednika Vlade i ministra uprave", naglasio je Relković.

Odluku je, pojašnjava, iskomunicirao s Kovačićem i premijerom Andrejem Plenkovićem koji su mu, tvrdi, nudili da blog radi paralelno uz savjetnički posao. "Meni za to što planiram raditi treba analitička i komentatorska sloboda", poručio je Relković.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.