Obavijesti

News

Komentari 42

Renato ima neobičan datum rođenja: 13.3.1993. u 13.13h

Renato ima neobičan datum rođenja: 13.3.1993. u 13.13h
1

Renato Toplak je kao i svaki drugi mladić njegove dobi, ali s jednim izuzetkom. U njegovoj godini, mjesecu  danu i vremenu rođenja ima puno trojki i trinaestica...

VIDEO

Renato Toplak iz Dubovice, mjesta u okolici Ludbrega i kolijevke hrvatskog cvjećarstva, 13. 03. proslavio je svoj 24 rođendan.  On je kao i svaki drugi mladić njegove dobi, ali s jednim izuzetkom. U njegovoj godini, mjesecu  danu i vremenu rođenja ima puno trojki i trinaestica. Rođen je u 13 sati i 13 minuta. 

-  Volim broj 13 i ne doživljavam ga kao nesretni broj. Štoviše, meni je taj broj vrlo sretan. Iako mi na rodnom listu piše da sam rođen u 13 sati i 15 minuta, mama kaže da je u tom trenutku kad me rodila  pogledala na sat u rađaonici i da je bilo 13 sati i 13 minuta - kaže  Renato. Napominje da je bio četvrtak i da bi bilo zanimljivo da se rodio u petak kad je već sve na 13.

Mladić studira u Karlovcu zaštitu od požara, te je završio treću godinu. Najprije je krenuo studirati pravo u Osijeku, no nije se vidio kao budući pravnik pa je promijenio studij. Njegova slobodna aktivnost usmjerena je na  angažman u DVD-u Dubovica gdje je zamjenik zapovjednika. 

- To me privuklo i rezultiralo da promijenim studij. Živim u Dubovici s roditeljima i četiri godine starijom sestrom koja je rođena tjedan dana prije mene pa zajedno slavimo rođendane. U našoj kući je veselo tjedan dana prije i tjedan dana nakon naših rođendana. Čestitari dolaze i kasnije ako su spriječeni doći taj dana kada slavimo. Sestra i ja smo proslavili oba rođendana ove subote -  kaže Renato sretan zbog svog datuma i vremena rođenja jer je jedinstveni kako kaže. Ističe da mu se ni na jedan petak 13 nije ništa loše nikada dogodilo, a majka mu je rekla da takav raspored brojeva u njegovu rođenju sigurno mora biti nešto posebno. 

- Radim u svojoj struci preko student servisa u jednom privatnom poduzeću u Koprivnici i baš sam 13. 02. ugovorio taj posao.

Opet jedna trinaestica koja me sretno pratila. To samo dokazuje da je taj broj zaista poseban i sretan u mom životu - kaže Renato koji u slobodno vrijeme voli boraviti u prirodi na svježem zraku, voziti se biciklom i motorom. Dok je bio mlađi, za  rođendane bi dobivao svakakve poklone,  sada su to uglavnom čokolade koje voli.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 42
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.