Obavijesti

News

Komentari 115

Robinja iz Poreča oporavlja se od operacije slomljene čeljusti

Robinja iz Poreča oporavlja se od operacije slomljene čeljusti
1

Iako ima teške ozljede, liječnici smatraju da će se žena (43) bolje oporavljati u krugu obitelji. Monstrum Vjeran Šalovan (31) koji ju je zlostavljao je i dalje u pritvoru

VIDEO

Slavonka (43) koju je mjesecima brutalno zlostavljao Vjeran Šalovan (31), kod kojeg je radila u ugostiteljskom objektu u Poreču, trebala bi danas izaći iz bolnice na kućnu njegu.

Iako su joj ozljede ozbiljne, liječnici smatraju da joj je potreban mir u krugu obitelji, a vjerojatno će joj preporučiti i psihološku pomoć kako bi što prije zaboravila na traume koje je doživjela. Od prijatelja bliskih obitelji doznali smo da postoji mogućnost da se smjesti i u sigurnu kuću, gdje bi je obitelj posjećivala i boravila s njom koliko god bi mogli.

- I sami vjerujemo da bi lakše prošla kroz sve to da čuje iskustva drugih žena koje su u sigurnoj kući, a koje su bile zlostavljane. No to je samo jedna od ideja. Njezin oporavak nam je svima na prvome mjestu – rekli su prijatelji.

Kažu da je operacija slomljene čeljusti protekla dobro i ne bi trebalo biti komplikacija u oporavku. Liječnici su obitelji potvrdili da bi sve trebalo biti u redu, ali i da će oporavak i zacjeljivanje rana potrajati.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Jamčevina 80.000 kn: 'To je premalo za takvog zlostavljača'

Svi koji poznaju zlostavljanu Slavonku, koja je u Istri radila sezonski, šokirani su visinom jamčevine koju je sudac odredio ugostitelju koji se godinu i pol iživljavao na njoj.

- Smatramo da je jamčevina od 80.000 kuna za takvog zlostavljača preniska. To je sramota. Moguće je da će taj novac posuditi ili ga možda već i ima, pa će uskoro izaći na slobodu. Toga se boji i ona – rekli su. Otkrili su nam i da su im članovi njezine obitelji potvrdili da će protiv Šolovana podići privatnu tužbu te da su već angažirali odvjetnika.

- Žele spriječiti da nešto slično ponovi na nekoj drugoj ženi. Ne želimo vjerovati da će taj čovjek slobodno šetati Hrvatskom kao da se ništa nije dogodilo. No svjesni smo da je sve na pravosuđu, koje je takvo kakvo je – kažu.

Sestra je tražila u lipnju, ali je nije uspjela pronaći

Među njezinim susjedima priča se i da ju je sestra koja godinama živi u inozemstvu dolazila tražiti u lipnju, no bezuspješno. Ona je cijelo vrijeme sumnjala da se nešto čudno događa. Često je zvala roditelje i govorila im da ima loš predosjećaj. Sestra je po stilu pisanja poruka koje su razmjenjivali na mobitelu zaključila da je Slavonka u opasnosti.

- Pisala je načinom koji inače ne koristi. Ugostitelj ju je brutalno iskorištavao iako se trudila paziti na njegovo četvero djece te je uskakala kao dadilja kad god bi zatrebalo. Nikad nije obitelji priznala da je u opasnosti jer ih je nastojala zaštititi. Bojala se da se ne bi okomio i na njih – zaključuju mještani.     

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 115
VIDEO

Ava Karabatić dobila je više glasova od Plenkijeve ministrice kulture Obuljen Koržinek!
SPEKTAKL

Ava Karabatić dobila je više glasova od Plenkijeve ministrice kulture Obuljen Koržinek!

Lani sam u ovo vrijeme bila doma u alkoholiziranom stanju. Ovo je veliki uspjeh za mene i moj mali tim velikih ljudi, rekla je Karabatić

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović
Ovo su 'preskakači' izbora: U Sabor idu Vučemilović, Zurovec, Stier, Bartulica, Krstičević...
PREFERENCIJALNI GLASOVI

Ovo su 'preskakači' izbora: U Sabor idu Vučemilović, Zurovec, Stier, Bartulica, Krstičević...

Preferencijalni glasovi su skinuli mandate Mostu, Domovinskom pokretu, PGS-u, ali otkrili i stranačke netrpeljivosti i pomrsili planove šefovima stranaka. Čačić i Glavašević ipak neće u Sabor