Obavijesti

News

Komentari 146

Ruski heroj: ISIL-ovci pogubili policajca, prkosio im je do kraja

Ruski heroj: ISIL-ovci pogubili policajca, prkosio im je do kraja
1

Ruskog policajaca Magomeda Nurbagandova (31) pogubili su teroristi nakon što je odbio odreći se kolega i svoje zemlje. U Rusiji je proglašen osobom 2016. a Putin ga je posmrtno odlikovao

VIDEO

Magomed Nurbagandov nije se bojao smrti. Ili se bojao, ali se nevjerojatno hrabro s njom suočio. Pod prijetnjom ubojstvom odbio je ispuniti zahtjev terorista i pozvati svoje kolege da napuste službu.

Kad su  teroristi Islamske države uhvatili mladog policajca i zatražili od njega da uputi poruku svojim kolegama da prekinu antiteroristička djelovanja u Dagestanu i da se javno odrekne policije kojoj pripada i svoje zemlje on je kratko poručio svojima: Rabotajte bratja (nastavite raditi braćo)! I to je bio njegov kraj. Uslijedio mu je metak u glavu.
Iako je Mogamed u tim trenucima već bio na koljenima, ruku vezanih na leđima i čekao smrtonosni metak mogao je biti pošteđen. No nije htio prihvatiti uvjete terorista. Nije htio reći ono što se od njega tražilo. "Rabotajte bratja" i smrt. 

Snimku razgovora i pogubljenja mlađeg poručnika Magomeda Nurbagandova pronašle su ruske snage u rujnu prošle godine. Prije toga, teroristi su objavili na jednom od svojih portala njegovo pogubljenje, ali dijalog su izostavili. Kada je taj 'cenzurirani' dio snimke postavljen na internet svijet je saznao za ovaj nevjerojatan herojski čin.

A sve je počelo prošlog ljeta kad je Mogamed iz Dagestana zajedno sa svojim rođacima kampirao nedaleko svog rodnog sela Sergokala.  Petorica naoružanih ljudi izvukla ih je iz šatora i počela tući. Ubili su Magomedovog bratića, a zatim su ih legitimirali. Kada su utvrdili da je Magomed policajac zajedno su ga s bratom Abdurašidom ugurali u prtljažnik automobila i odvezli u šumu. 

Proglašen narodnim herojem

Ubili su mu brata a njega prisilili na kleči na lišću nedaleko od njegovog mrtvog tijela. Ruke su mu svezali iza leđa. Jedan od napadača snimao ga je telefonskom kamerom. Drugi terorist stavio je ispred objektiva policijsku iskaznicu i pročitao - Magomed Nurbagandov, policajac, mlađi poručnik. Tada su zatražili da napravi ono što su zamislili, a on je odbio i završio ležeći mrtav kraj brata.

U rujnu je predsjednik Vladimir Putin mladog policajca proglasio narodnim herojem. Uručio je priznanje njegovim roditeljima u Kremlju.

Ruski specijalci sada polazile u antiterorističke akcije s pozdravom – rabotajem brat (radimo brate). Ispisano je stotine grafita po zidovima ruskih gradova – rabotajte bratja. Na automobililma se vide naljepnice – rabotajte bratja... Ove dvije riječi u vrlo kratko vrijeme postale su simbolom ruske borbe protiv terorizma a najviše zato što ih je izgovorio običan čovjek koji nije htio izdati svoje prijatelje i kolege..Čovjek koji je dao svoj život za domovinu. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 146
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa