Obavijesti

News

Komentari 42

'Sablasni spavač': Tijekom 30 godina je ubio deset djevojaka

'Sablasni spavač': Tijekom 30 godina je ubio deset djevojaka
1

Lonniea Davida Franklina Jr. (63) sud je proglasio krivim za ubojstva deset žena i tinejdžerice u zločinačkom pohodu u Los Angelesu tijekom 30 godina

VIDEO

Bivši smetlarski radnik optužen da je bio serijski ubojica poznat pod nadimkom "Sablasni spavač" proglašen je u četvrtak krivim za ubojstva deset žena i tinejdžerice u zločinačkom pohodu u Los Angelesu tijekom 30 godina. 

Poroti višeg suda trebao je samo dan da izrekne pravorijek po svih 10 točaka za ubojstvo protiv optuženog Lonniea Davida Franklina Jr. (63).

Franklin, kojemu bi mogla biti izrečena smrtna kazna, je proglašen krivim i za pokušaj ubojstva za napad na 11. žrtvu koja je jedina preživjela nakon što je u nju pucao, silovao je i izgurao iz auta i ostavio je smatrajući je mrtvom 1988. Ona je policiji opisala napadača kao crnog muškarca u ranim 30-tim.

Franklin je proglašen krivim za ubojstvo iz vatrenog oružja ili davljenjem sedam žrtava između kolovoza 1985. i rujna 1988., dok je radio kao mehaničar u gradskoj čistoći i tri druge između ožujka 2002. i siječnja 2007.

Zbog jaza od više od 13 godina između dvije serije ubojstava ubojica je dobio nadimak "Sablasni spavač".

Od optužnice u ožujku 2011. policija je rekla kako je prikupila dokaze koji povezuju Franklina s još najmanje šest ubojstava od koji su se neka dogodila tijekom prethodno pretpostavljenog prekida ubijanja.

Suđenje odgađali nekoliko puta

Ubojstva su počela 1985. u južnom dijelu Los Angelesa. Od 1988. do 2002. nije počinio druga poznata ubojstva, a posljednje potvrđeno bilo je u siječnju 2007. Sve njegove žrtve pronađene su na otvorenom, najčešće u zabačenim uličicama Los Angelesa.

Sve osim jedne žrtve bile su tamnopute žene i djevojke. Među žrtvama je i jedan muškarac no pretpostavlja se da je njega ubio jer mu je vidio lice dok je ubijao drugu žrtvu. Mnoge od žrtava bile su prostitke, a sve ih je ubio hitcem iz pištolja. U njegovoj garaži pronađene su brojne fotografije golih žena. 

Franklin je uhićen 7. lipnja 2010. Suđenje za teška ubojstva i zločine odgađano mu je nekoliko puta no napokon je počelo 16. veljače ove godine. Porota je u samo jednom danu donijela osuđujuću presudu. 

O ovom serijskom ubojici Britanac Nick Broomfield snimio je dokumentarni film 'Priče o Sablasnom spavaču'. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 42
VIDEO

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!
TRAGEDIJA

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!

Albanki Klevisi Ymeri (29) određen je jednomjesečni istražni zatvor

Dubrovački portal tvrdi: Ovo je Albanka koja je skrivila smrt brata i sestre iz Gradca...
ZABILA SE U NJIH

Dubrovački portal tvrdi: Ovo je Albanka koja je skrivila smrt brata i sestre iz Gradca...

Albanka je nakon što je puštena iz bolnice u četvrtak odmah uhićena i određen joj je istražni zatvor u trajanju od mjesec dana zbog kaznenog djela izazivanja nesreće sa smrtnom posljedicom
VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca
TUČNJAVA U KLAIĆEVOJ

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca

Veća grupa stranih državljana se pred zatvaranje sukobila s vlasnikom kafića u Klaićevoj ulici u ponedjeljak navečer. U policijsku postaju je privedeno njih četvero, potvrdila nam je zagrebačka policija