Obavijesti

News

Komentari 132

SAD diže nuklearnu opasnost? Putin: Pripremite gas maske!

SAD diže nuklearnu opasnost? Putin: Pripremite gas maske!
1

Približava li se SAD nuklearnom ratu s Rusijom? Pitate li teoretičare zavjere, ta katastrofa je pred vratima. Za takvo stajalište kriv je DEFCON, sustav uzbunjivanja Američke vojske...

VIDEO

Približava li se SAD nuklearnom ratu s Rusijom? Pitate li teoretičare zavjere, ta katastrofa je pred vratima. Za takvo stajalište kriv je DEFCON, sustav uzbunjivanja Američke vojske koji analizira trenutačnu opasnost od nuklearnog rata.

Iako se službeno navodi kako je trenutačno na stadiju 5, što predstavlja najnižu opasnost od nuklearnog napada, neki tvrde da je DEFCON trenutačno podignut na stadij 3 što znači da je Amerika svoje trupe u stanju mobilizirati za svega 15 minuta. 

Tabloidi 'podgrijavaju' atmosferu

Tu uznemirujuću informaciju objavila je stranica DEFCON warning system koja pojašnjava da trenutačno nema izravnih prijetnji SAD-u, ali i ističe kako je situacija nestabilna i može se preko noći promijeniti. 

Navodi se i da su odnosi SAD-a i Rusije oko interesa u Siriji svijet dovele na rub novog Hladnog rata. 

U cijelu priču uključili su se i britanski tabloidi koju su prošli tjedan, izmišljenom Putinovom izjavom o pozivanju svih Rusa da se "vrate u domovinu i pripreme za rat", samo dolili ulje na vatru.

Nepunih tjedan dana nakon toga, u zapadnim medijima pojavila su se informacije o tome da je Rusija naredila provjeru svih atomskih skloništa u zemlji i građanima savjetovala da pripreme gas maske. 

'Putin blefira, to je sve zbog Sirije'

ABC News javlja da je Rusija krajem prošlog tjedna dopremila nuklearne rakete u Kaliningrad, rusku enklavu između Poljske i Litve čime su u domet njihovog oružja došle europske prijestolnice. 

I dok neki potezi Rusije izazivaju paniku u svijetu, stvar umiruju analitičari. Oni smatraju da je tu riječ tek o Putinovim taktičkim potezima kojima SAD želi odvratiti od zračnih napada na Assadove snage u Siriji kojima je Rusija već duže vrijeme glavni saveznik u borbi protiv pobunjenika. 
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 132
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.