Obavijesti

News

Komentari 565

Sad su hrabri: "Karamarku smo pumpali rezultat izbora"

Sad su hrabri: "Karamarku smo pumpali rezultat izbora"
1

U HDZ-u sada priznaju da su bildali rezultat za starog šefa. Novom, kažu, nisu. Nakon glasanja jednostavno je zaokruženo i ubačeno još listića u glasačke kutije od članova koji nisu pristupili

VIDEO

U HDZ-u je izgleda, unatoč tome što su na izborima imali samo po jednog kandidata za predsjednika, ipak bilo muljaža s glasovanjem.

Andrej Plenković je osvojio u nedjelju 98.335 glasova od 207. 000 HDZ-ovaca s pravom glasa. To je čak šest tisuća više od broja glasova koje je dobio Tomislav Karamarko prije tri mjeseca.

Međutim, sada su HDZ-ovci otvorili dušu, pa uz uvjet anonimnosti priznaju da se Karamarku pomagalo da dobije što više glasova. Priča je jednostavna, nakon glasanja jednostavno je zaokruženo i ubačeno još listića u glasačke kutije od članova koji nisu pristupili. U HDZ-u nitko ne opovrgava tu priču. Veći broj glasova trebao je poslužiti za mobilizaciju članova i stvaranja dojma o golemoj podršci.

- I ja sam za to čuo da su drugi radili. Bio je veliki nesrazmjer između broja birača koji su izašli do 17 sati i onih koji su došli zadnja dva sata - kaže nam jedan visokopozicionirani član HDZ-a. On tvrdi da je osobno mobilizirao birače samo na uobičajeni način u oba slučaja: slani su im pisani pozivi, a na dan izbora su nazvani i telefonom.

Iz sadašnje garniture isto indiskretno potvrđuju priču jer kažu da je i Plenković isto čuo i dao naputak da se to ne smije raditi.

- Ovaj puta se to nije dogodilo i broj glasova je od onih koji su zaista izašli - kažu neslužbeno.

HDZ je inače ugasio i stranicu domoljubna.hr na kojoj su bili svi troškovi i donacije za prošle izbore. Nakon našeg upita obećali su da će sva financijska izvješća biti objavljena na stranicama HDZ-a.

U ponedjeljak se sastalo predsjedništvo HDZ-a na kojem je novi šef smijenio neke ljude. Gordan Jandroković zamijenio je Domagoja Ivana Miloševića na mjestu glavnog tajnika. Davor Ivo Stier je novi politički tajnik stranke. Na toj je poziciji donedavno bio Domagoj Maroević, koji je nakon odlaska Tomislava Karamarka i podnio ostavku. Miro Kovač ostao je na poziciji međunarodnog tajnika HDZ-a. Plenković je kazao kako postoji mogućnost da se predsjedništvo poveća za četiri člana, što Statut omogućuje.     

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 565
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea
VIDEO: STIGLO ŠEST BORBENIH AVIONA

Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea

Milanović je čestitao svima koji su sudjelovali u nabavi Rafalea. Podsjetio je na Rudolfa Perešina i ostale pilote koji su "dali čudo" u vremenima stvaranja države.
VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice
OKLIZNULA SE

VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice

Vještak Stanko Smodlaka  je potvrdio da je u nesreći smrtno stradala žena od udara vlaka koji se kretao iz Perkovića prema Solinu