Obavijesti

News

Komentari 205

Samouvjereni Reiner: Većina u Saboru će podržati Karamarka

Samouvjereni Reiner: Većina u Saboru će podržati Karamarka
1

Predsjednik Hrvatskog sabora Željko Reiner na Danu je otvorenih vrata Sabora u nedjelju rekao da će parlamentarna većina podržati Tomislava Karamarka, dakle odbaciti SDP-ov prijedlog o opozivu...

VIDEO

Kao član Predsjedništva HDZ-a mogu reći da nema nikakve dvojbe da će većina zastupnika podržati predsjednika HDZ-a, izjavio je Reiner novinarima.

Nije izravno komentirao upit znači li to da ne vjeruje čelniku Mosta Boži Petrovu kad kaže da će 12 Mostovih zastupnika glasovati za opoziv Karamarka.

Uvjeren sam da će većina glasovati za Karamarka, uzvratio je na taj upit.

Upitan tko čini parlamentranu većinu na koju računa, uzvratio je da je to "većina saborskih zastupnika".

Reiner se nada da će prije saborske rasprave o povjerenju Karamarku, svoju odluku o 'slučaju konzultantica' donijeti Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa, jer bi to, kaže, pomoglo zastupnicima u odlučivanju.

- Mislim da bi bilo dobro imati takvu odluku prije no što se povede rasprava i donese odluka, a odluka Sabora će biti donesena u poslovničkom roku, prije 18. lipnja, izjavio je predsjednik Sabora.

Nije otkrio datum kada bi Sabor mogao odlučivati o deset sudaca Ustavnog suda

- Ustavni suci će se, vjerujem, što je moguće prije izglasovati, jer je nužno da se to učini u pravom roku kako ne bi došli u probleme", rekao je Reiner.

Uvjeren je da će Vlada, neovisno o trenutnim odnosima u njoj, nastaviti normalno raditi i slati Saboru svoje prijedloge.

'Prošlu vlast nitko nije kritizirao zbog neradnog tjedna'

Reiner je novinarima rekao kako to što Sabor prošli tjedan nije zasjedao nije ništa neuobičajeno, samo se sada, za razliku od prijašnjih godina, problematizira.

U bivšem mandatu, 2014., vladajući su "mirno" spojili Tijelovo ('hodajući' blagdan koji svake godine ne 'pada' na isti datum) s Danom antifašističke borbe, 22. lipnja i Danom državnosti, 25. lipnja, pa Sabor mjesec dana nije radio, no ne sjećam se da je medije to silno uzrujavalo kao danas, primjetio je Reiner.

Ponovio je kako će Sabor dva dana 'izgubljena' prošli tjedan zbog blagdana Tijelova nadoknaditi već ovaj tjedan.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 205
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa