Obavijesti

News

Komentari 198

Sastaju se Most i SDP: Udružit će se za raspuštanje Sabora?

Sastaju se Most i SDP: Udružit će se za raspuštanje Sabora?
1

Prema neslužbenim informacijama, postignut je načelni  dogovor SDP-a i Mosta da se Sabor samoraspusti 15. srpnja. Izbori bi tako najranije mogli biti 24. kolovoza ili najkasnije 11. rujna

VIDEO

Zastupnici Mosta i SDP-a trebali bi sastati u petak ujutro te raspraviti predaju potpisa za raspuštanje Sabora. HDZ je, nakon izglasavanja nepovjerenja premijeru Tihomiru Oreškoviću, najavio okupljanje nove većine te preslagivanje Vlade. 

U slučaju da Most i SDP prikupe potrebne potpise za raspuštanje Sabora, automatski bi se raspisali novi izbori bez opcije preslagivanja i slaganja nove Vlade. 

Šimić: Najbolje je da su izbori u rujnu

Stanje je ovakvo: SDP s partnerima ima 56 zastupnika, a njihovu inicijativu potpisala i tri IDS-ovca te nezavisni Stipe Petrina. Potpise 12 zastupnika za raspuštanje Sabora prikupio je i Most, no Božo Petrov rekao je kako će ih u proceduru uputiti kada se postigne dogovor o terminu novih izbora.

- Mi smo se borili do kraja za ovu vladu, ali eto nije uspjelo. Što se tiče raspuštanja Sabora, Most će ići s time, no to moramo raditi u koordinaciji sa drugim Klubovima zastupnika. To je simboličan čin kojim želimo pokazati da ne želimo sudjelovati u nikakvim preslagivanjima Vlade - rekao je u četvrtak Mostov Miroslav Šimić.

Nije znao kada točno će u Saboru predati potpise Mostovih zastupnika.

- Možda ćemo potpise predati sutra, a možda idući tjedan. Predsjednik Sabora bi prijedlog za samoraspuštanjem Sabora trebao sutra uvrstiti u dnevni red, a na sjednici bi to moglo biti idući tjedan - rekao je Šimić i dodao kako bi najpoštenije rješenje bilo da su izbori u rujnu. 

Načelno se dogovorili: Izbori već krajem kolovoza?

Prema neslužbenim informacijama objavljenima u medijima, postignut je načelni  dogovor SDP-a i Mosta da se Sabor samoraspusti 15. srpnja, kada je i posljednji dan njegovog proljetnog zasjedanja, pa bi tako s obzirom na rokove, izbori najranije mogli biti u nedjelju, 24. kolovoza, a najkasnije u nedjelju, 11. rujna.

Potporu najavili i HDSSB i Hrid

Potporu za raspuštanje Sabora i nove izbore najavili su i HDSSB te Hrid, koji zajedno imaju četvero zastupnika, a i nezavisna Gordana Rusak potvrdila  da je za nove izbore.

U proceduri su, za sada, samo dva zatjeva koje je potpisalo ukupno četvero zastupnika – Laburisti i Ivan Vilibor Sinčić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 198
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.