Obavijesti

News

Komentari 489

'Šatoraš' Milanović pljunuo u lice svojim biračima i stranci

'Šatoraš' Milanović pljunuo u lice svojim  biračima i stranci
1

Svojim ispadima, a naročito izjavom Plenkovićevoj majci "vojnom lekaru", Zoran Milanović je ponizio svoje birače koji su u njemu vidjeli jedinu alternativu šatorašima i stožerašima, filoustašama i šovinistima.

VIDEO

U moru reakcija, domaćih i stranih, na skandalozne izjave Zorana Milanovića na snimci sa sastanka s braniteljima, jedna njegova rečenica dobila je nezasluženo malo prostora, premda je po mnogo čemu upravo ona bila najšokantnija, naročito za njegovo biračko tijelo.

Nakon što se u razgovoru još jednom pozvao na ustašu u familiji, Milanović se pohvalio: "Moja stara nije bila vojni lekar kao Plenkovićeva"

Ta rečenica ne samo da je izrečena samo dan nakon što je Milanović na jednom predizbornom skupu poručio "prste dalje od moje obitelji", pa onda upro prstom u Plenkovićevu obitelj kao da ona ima ikakve veze s njegovim političkim djelovanjem, ne samo da nije jasno što bi trebalo biti optužujuće u činjenici da je nečija majka bila liječnik u Vojnoj bolnici, već je naročito skandalozan bio njegov izbor riječi.

Korištenjem srpskog izraza "lekar" umjesto "liječnik" ili "liječnica" u razgovoru s ekipom koja godinama raspiruje antisrpski sentiment u hrvatskom društvu, Milanović je posramio svoju stranku, ponizio svoje birače, ali i ogriješio se o sve civilizacijske vrijednosti u koje se godinama zaklinjao.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ukratko, poništio je razliku između sebe i šatoraša.

Hodajući skandal

I zato je Andrej Plenković jučer dobro poentirao, izjavivši kako je "danas presudni trenutak kampanje" u koje se "vidi tko je ozbiljan", a tko "politici pristupa na nedostojan i improvizatorski način".

Milanović je u jednom danu poništio razliku između sebe i svojih izbornih protivnika. Ono što je njemu bio Tomislav Karamarko, hodajući skandal, on je sada postao Andreju Plenkoviću: lakmus papir na kojem će se isticati njegove vrline i ublažavati mane.

Sada su Milanovićeve mane, toliko puta prikrivane, eksplodirale svima u lice. 

Zahvaljujući njemu, Plenković je zaradio aureolu ozbiljnog i uravnoteženog državnika. Milanović je ispao, kako reče šef HDZ-a, "birtijaški diletant". Zaboga, čak i jedan Zlatko Hasanbegović ima priliku dijeliti lekcije o tome što je pristojno, a što nije.

Proteklih tjedana predsjednik SDP-a ponavljao je (i pritom se žalio da ga nitko ne shvaća ozbiljno) kako će mu ovo biti zadnji izbori. Ispada, međutim, da su mu ovo jedni izbori previše. Na kojima bi svoju stranku mogao koštati sigurne - ili barem uvjerljive - pobjede.

Trijumfirao za HDZ

Jer, ako bi se ovaj skandal mogao smatrati trijumfom Plenkovića i HDZ-a, onda je za taj trijumf ponovno zaslužan Zoran Milanović. Kao i mnogo puta prije toga.

Kao mnogo puta prije toga pokazao se SDP-ovim balastom, "elementarnom nepogodom" vlastite stranke i birača liberalne ljevice koja u Milanoviću vidi jedinu alternativu šatorašima i stožerašima, filoustašama, nacionalistima i šovinistima. 

A onda im taj Milanović servira izjavu o "vojnom lekaru".

Ukoliko ovakve izjave budu SDP koštale još jedne, ovoga puta sigurne izborne pobjede, za to će više nego ikada ranije biti kriv samo i isključivo Milanović. I da izbori nisu iza vrata njegova bi stranka imala razloga ozbiljno razmisliti o tome da ga makne sa čela SDP-a. Kao što je on micao svoje suparnike zbog mnogo manjih grijehova. 

Ako, pak, one prođu bez velikih posljedica za SDP na rujanskim izborima, to će onda nešto govoriti i o SDP-ovim biračima.

Koji su pod Milanovićem očito izgubili kriterije. Pod uvjetom da su ih ikada imali. 

Tomislava Klauškog pratite i na Facebooku

Vidi sve članke ovog autora
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 489
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'
O MANDATARU, PLENKOVIĆU, USTAVNOM SUDU...

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'

Predsjednik Milanović se svojim ponašanjem sam doveo u situaciju da se isključuje od mogućnosti da bude mandatar. Političke stranke koje ga podržavaju toga moraju biti svjesne, poručili su s Ustavnog suda
VIDEO Ustavni sud: Milanović ne može biti mandatar ni premijer čak i ako da ostavku
STOP ZA MILANOVIĆA

VIDEO Ustavni sud: Milanović ne može biti mandatar ni premijer čak i ako da ostavku

Na Ustavnom sudu se raspravljalo o načinu na koji se predsjednik RH Zoran Milanović angažirao u izbornoj kampanji