Obavijesti

News

Komentari 44

"Sberbanka je, kao Gazprom, novo oružje u Hladnom ratu"

"Sberbanka je, kao Gazprom, novo oružje u Hladnom ratu"
1

KRIZA U AGROKORU: Predsjednik stranke Promijenimo Hrvatsku, kaže kako Agrokor ne može konkurirati stranim lancima kad se kod stranaca zadužuje po stopi od 9, 10 ili 11 posto

VIDEO

O situaciji u Agrokoru raspravljali su i gosti emisije Otvoreno, Damir Novotny, ekonomski analitičar, Marin Pucar, predsjednik Uprave Podravke, Marko Biočina, kolumnist Jutarnjeg lista, Josip Tica iz središnjeg savjeta SDP-a i Ivan Lovrinović, predsjednik stranke Promijenimo Hrvatsku. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:05

Novotny je istaknuo kako će Agrokor morati temeljito restrukturirati poslovanje.

Marin Pucar, predsjednik Uprave Podravke, kaže da su oni strateški partneri tako da se poslovna suradnja normalno nastavlja. 

- Važno nam je da Konzum i Mercator zadrže tržišne pozicije jer će tako i Podravka zadržati tržišne pozicije - kazao je i dodao da je najbitnije je da Agrokor sačuva stabilnost. 

- To je važno za cijelu hrvatsku prerađivačku industriju - rekao je i kazao kako Agrokor kasni s plaćanjem Podravci, ali očekuju da će dugove podmiriti u idućih nekoliko mjeseci.  

Marko Biočina smatra da su problemi u Agrokoru problem nacionalne ekonomije.

- Teško je predvidjeti kako bi to završilo. Država ima ulogu garanta sigurnosti - kazao je i također istaknuo važnost restrukturiranja kompanije.

Tica je istaknuo kako je malo manje od pola prihoda Agrokora u Hrvatskoj, svega 29 milijarde kuna.

- Primaran interes politike je da zaštiti one koji ne mogu sami sebe zaštititi, to su prvenstveno radnici - kazao je i dodao kako pri restrukturiranju ne smije doći do problema s isplatama plaća radnicima. Drugo po redu bi trebala biti briga o malim i srednjim dobavljačima kojima Agrokor duguje 16 milijardi kuna, smatra. 

Lovrinović kaže da je glavni problem Agrokora  prezaduženost. 

- Agrokor se širio u vrijeme recesije. Prebrzo, preveliko širenje u sve i svašta, nepotrebno. Drugi se zadužuju po stopi od 0,5 posto, a Agrokor po stopi od 9,10,11 posto, nitko ne može tako poslovati i konkurirati stranim lancima - smatra on.

- Sberbanka je, kao Gazprom, novo oružje u Hladnom ratu - kaže Lovrinović za glavnog Agrokorovog investitora i ističe kako je sada očito koliko su domaće banke, kojih u Hrvatskoj više gotov nema, bitne. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 44
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"