Obavijesti

News

Komentari 212

Milanović: SDP će glasovati za opoziv Tihomira Oreškovića

Milanović: SDP će glasovati za opoziv Tihomira Oreškovića
1

Ako nepovjerenje Oreškoviću vodi prema odlasku ove Vlade, koja je opasna, onda smo mi za to. Glasovat ćemo za njegov opoziv, rekao je šef SDP-a Zoran Milanović

VIDEO

SDP će u četvrtak u Hrvatskom saboru glasovati za opoziv Vlade, ako to zaista bide na dnevnom redu, vidjeli smo da je ta točka uvrštena, ali nikad se ne zna, izjavio je u srijedu novinarima ispred sjedišta stranke njegov predsjednik Zoran Milanović. 

Najavljeno je izglasavanje nepovjerenja premijeru, a to za nas znači nepovjerenje cijeloj Vladi, jer je opasna i loša i mi ćemo za to glasovati, potvrdio je Milanović.

Odluku Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa u slučaju Karamarko smatra nebitnom i drži da je stvar puno veća od sukoba interesa.

Izbore očekuje što prije, iako je usred ljeta to malo kompliciranije, no hrvatskim ljudima je to jako važna stvar, a na kraju krajeva o tome odlučuje predsjednica Republike koja bi trebala voditi računa da to bude u neko normalnije vrijeme. Što se nas tiče to može biti odmah nakon 15. srpnja i bilo bi dobro da zemlja dobije Vladu i jasan izborni rezultat.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Odgovaraući na upit zašto su do danas čekali da odluče hoće li glasovati za opoziv premijera, Milanović je rekao da su razmišljali i željeli vidjeti kako će se ponašati oni koji svaki dan tri puta mijenjaju odluke.

Upitan kako komentira najavu da je prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko odlučio dati ostavku, Milanović  je rekao kako to još uvijek ne znamo i da je to trebao učiniti ranije, ali da je to sada nebitno. Naš cilj su izbori, ukoliko vjerujemo da odlazak cijele Vlade HDZ-a i Mosta, nebitno tko je vodi, to vodi prema odlasku ovog saziva Sabora, ne rušenja, i prema novim izborima - to je naš cilj i mi ćemo u tome sudjelovati. O tome je sada razgovaralo Predsjedništvo SDPa i jednoglasno smo donijeli takvu odluku, rekao je Milanović.

Na upit o daljnjima potezima, Milanović je rekao kako će to ovisiti i o stavu Mosta, nadam se cijelog, da neće dopustiti vlastito čerupanje slijedećih  30 dana i nastavka ovog nereda i sramoćenja Hrvatske.  Želim reći da nitko od nas u ovome ne uživa, da nema nikave zluradosti i sreće što se ovakva situacija dogodila političkim protivnicima, no sami su si krivi za to. O tome su morali razmišljati prije pola godine, dodao je.

Most je donio odluku da idu s tom tzv. Domoljubnom koalicijom, u kojoj ima svega i svačega i moraju biti svjesni da su tu odluku donijeli sami uz izgovor koji su pokušali prodati hrvatskoj javnosti i bilo bi dobro da posljedice snose samo oni, no nažalst to se proširilo, to je infektivno i cijela Hrvatska pati, ustvrdio je Milanović.

Uptan ima li kontakata s Mostom, Milanović je rekao da nema, iako bi bilo normalno, pa i s predsjednikom HDZ-a Karamarkom. Nije ih bilo u prosincu i to nije bio razlog za njihov (Mostov) prelazak  tzv. Domoljubnoj koaliciji, a sada nažalost još manje. Razgovor ne bih odbio, ali kontakata nema , kazao je Milanović.

Na upit hoće li pozvati zastupnike Mosta da potpišu inicijativu za raspuštanje Sabora, Milanović je rekao kako oni odlučuju po vlastitoj savjesti i da je to inicijativa Kluba Hrvatskih laburista i svi koji tome daju podršku ili će je dati, rade to u svoje ime i da nikoga nije tražio da se svrsta u kolonu koju je formirao, nego da sam formira svoju kolonu i Živi zid i svi ostali. Neka sami izraze svoju volju i upute ju predsjedniku Sabora koji tada nema izbora, drži Milanović. 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 212
VIDEO

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'
JOŠ JE NISU PRONAŠLI

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'

Djevojčicu od jučer traže stotine ljudi. Tu su volonteri, policija, potražni psi, Gorska služba spašavanja, rudari, helikopteri, termovizijske kamere...

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...
Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu