Obavijesti

News

Komentari 164

Konvencija SDP-a: Borzan i Matić najveće su iznenađenje

Konvencija SDP-a: Borzan i Matić najveće su iznenađenje
8

Oko 2300 delegata županijskih organizacija SDP-a po novom regionalnom principu birat će članove Glavnog odbora na način da biraju kandidate iz svoje sredine

VIDEO

>>> Najnovije informacije

17.47 SDP je izabrao novo Predsjedništvo. Najveće iznenađenje ispali su europarlamentarka Biljana Borzan te bivši ministar branitelja Fred Matić koji su ušli u predsjedništvo iako nisu bili u nikakvim kombinacijama ni šalabehterima. U predsjedništvo su ušli: Rajko Ostojić, Boris Lalovac, Bojan Glavašević, Ivana Posavec Krivec, Mihael Zmajlović, Siniša Hjadaš Dončić, Vedran Babić, Domagoj Hajduković, Biljana Borzan, Zlatko Komadina, Peđa Grbin, Arsen Bauk, Domagoj Vidović, Fred Matić, Ivo Jelušić, Nenad Livun i Romana Jerković.

U tijeku su izbori za četiri potpredsjednika SDP-a koji će se birati među izabranim članovima predsjedništva.

Šalabahteri na konvenciji: 'To vam ne treba, glasajte glavom!'

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Na konvenciji u Draženovoj dvorani u centru Zagreba okupilo se više od 2000 SDP-ovaca kako bi na današnjoj konvenciji izabrali novo vodstvo stranka. Biraju novo predsjedništvo, glavni odbor, a potom i četiri potpredsjednika.

Bivši predsjednik SDP-a Zoran Milanović nije se pojavio, dapače nisu mu predvidjeli niti mjesto u prvim redovima.

Konvenciju je otvorio novoizabrani predsjednik stranke Davor Bernardić koji je istaknuo kako je SDP stranka koja predvodi društvene promjene.

- Kolegice i kolege, socijaldemokrati dobro došli u stranku koja predvodi i znala je uvijek predvoditi društvene promjene, pozdravio je Bernardić kojega su izaslanici dočekali burnim pljeskom.

Ranko Ostojić, pozdravio je delegate konvencije s  "drugarice i drugovi", što je prihvaćeno s velikim pljeskom, te poručio da će radno predsjedništvo voditi konvenciju prema visokim standardima.

Zanimljivo, Bernardić je za radno predsjedništvo konvenciji predložio Ranka Ostojića kao predsjednika tog tijela, ali i ostale protukandidate Tonina Piculu, Gordanu Sobol, Karolinu Leaković i Vesnu Škulić. Orsat Miljenić je odbio sudjelovati i na konvenciju je došao kao član i delegat. 

Kao gosti su pozvani i predsjednici drugih stranaka koji su obratili svojim kolegama. Prvi Ivan Vrdoljak, šef HNS-a, a zatim i Krešo Beljak iz HSS-a i Silvano Hrelja iz HSU-a. Zanimljivo, došla su na poziv i dva Bandićeva koalicijska partnera, lider Reformista Radimir Čačić i Lazar Grujić iz Stranke umirovljenika.

Ovako izgleda jedan izborni šalabahter:

Vojko Obersnel dobio je najveći pljesak za svoj govor:

- Moramo SDP napraviti velikom strankom. U slijedećem Statutu moramo naći načina kako izbjeći uobičajene šalabahtere koji su i danas ovdje. Pozivam delegate da glasaju svojom glavom. Vama u SDP-u nitko ne smije govoriti kako treba glasati - rekao je Obersnel.

Zlatko Komadina je zahvalio svima koji su ga stavili na šalabahter, a posebno onima koji nisu.

Nakon što bude izabrano Predsjedništvo, izabrani članovi toga tijela moći će istaknuti i svoje kandidature za potpredsjednike stranke, a između onima koji iskažu interes bit će izabrana četiri  potpredsjednika.

Novoizabrani Glavni odbor na prvoj će sjednici izabrati svog predsjednika. Tada će biti izabrani i novi glavni tajnik stranke, predsjednik i članovi statutarne komisije.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 164
VIDEO

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca
TUČNJAVA U KLAIĆEVOJ

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca

Veća grupa stranih državljana se pred zatvaranje sukobila s vlasnikom kafića u Klaićevoj ulici u ponedjeljak navečer. U policijsku postaju je privedeno njih četvero, potvrdila nam je zagrebačka policija

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto
NAGLA PROMJENA VREMENA

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto

Čitatelji su nam poslali fotografije sa Žitnjaka gdje je stablo palo na parkirani automobil. Promjenu vremena prati i velik pad temperature, koja je za 20-ak Celzija niža nego jučer u isto vrijeme na sjeveru zemlje
VIDEO Pogledajte kako pada snijeg u Zagorju! Jučer bilo 30°C
LUDO VRIJEME

VIDEO Pogledajte kako pada snijeg u Zagorju! Jučer bilo 30°C

DONJI MACELJ Snježni pokrivač iznenadio je stanovnike Zagorja gdje je jučer bilo gotovo 30. Veliki snježni nanosi pali su i u planinskim dijelovima Slovenije, gdje je pala i tuča, a snijeg pada i na Rogli. Iz DHMZ-a su najavili da je u popodnevnim satima moguć snijeg u Gorskim dijelovima Hrvatske dok će većinu dana padati lokalni pljuskovi.