Obavijesti

News

Komentari 70

Šerić: Branitelji su uhićenje Klemma vidjeli kao provokaciju

Šerić: Branitelji su uhićenje Klemma vidjeli kao provokaciju
6

Predstavnici HVIDR-e, kao i brojnih braniteljskih udruga, okupili su se u Domu specijalne policije. Klemmov odvjetnik Branko Šerić je stigao kako bi ih smirio

VIDEO

Nakon vijesti da je uhićen Josip Klemm u srijedu u kasnim večernjim satima predstavnici HVIDR-e, kao i brojnih braniteljskih udruga, okupili su se u Domu specijalne policije na Trgu žrtava fašizma kako bi dali podršku bivšem specijalcu i dogovorili sve daljnje korake, piše Večernji list .

Na sastanak je pristigao i general Mladen Markač , kao i odvjetnik Branko Šerić .

- Uhićenje Klemma doživjeli su kao provokaciju. Stigao sam kako bi im prenio poruku samog Klemma koji moli da se raziđu u miru - poručio je odvjetnik.

Pokretanje videa...

PIXSELL VIDEO

Branitelji: Danas Josip Klemm, tko je sutra?

Priopćenje Udruge specijalne policije i Zbora gardijskih brigada prenosimo u cijelosti:

U ovom trenutku oči hrvatske javnosti, a posebice hrvatskih stradalnika, branitelja i domoljuba uperene su prema našem prijatelju i suborcu, a ujedno i prepoznatom predstavniku braniteljske populacije. Stoga smo se večeras okupili kako bi našem prijatelju i njegovoj obitelji iskazali ljudsku potporu i podršku.

Nažalost ponavlja se već viđeni scenarij hapšenja hrvatskih branitelja u blagdanske dane. Smatramo da se hapšenjem Josipa Klemma vrši atak na hrvatske branitelje i sve vrednote proistekle iz Domovinskog rata. Pripadnici specijalnih i gardijskih postrojbi kao i svi hrvatski branitelji, časni su i pošteni ljudi koji ne misle bježati od odgovornosti te su spremni prihvatiti svoju odgovornost pred javnošću.

No, smatramo da način i vrijeme privodenja služe kao dimna zavjesa za prikrivanje teške ekonomske situacije u državi. Specijalna policija, gardijske brigade kao i svi branitelji u bitkama za oslobađanje Republike Hrvatske, gubili su svoje zapovjednike ali nikada nisu bili obezglavljeni te su zadane zadaće izvršavali do kraja.

Odgovorno poručujemo hrvatskoj javnosti da će se i u ovom trenutku dostojanstveno obilježiti vojno-redarstvena akcija Bljesak, obilježavanje pogibije 12 redarstvenika u Borovu Selu te da ćemo i dalje raditi na jedinstvu braniteljske populacije.

Hrvatska iznad svega, Hrvatsku nizašta!

Udruga specijalne policije i Zbor gardijskih brigada

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 70
VIDEO

Jedna od najvećih grabljivica se pojavila u Plitvičkim jezerima. Nisu je vidjeli preko 70 godina
POGLEDAJTE VIDEO

Jedna od najvećih grabljivica se pojavila u Plitvičkim jezerima. Nisu je vidjeli preko 70 godina

U Nacionalnom parku Plitvička jezera, nakon više desetljeća, krajem travnja primijećen je suri orao. Ptica je strogo zaštićena i kritički ugrožena

Plenković se tajno sastao s DP-ovcima u kafiću kod Vukovara. Radić: 'Nismo se još dogovorili'
IZBORI 2024.

Plenković se tajno sastao s DP-ovcima u kafiću kod Vukovara. Radić: 'Nismo se još dogovorili'

Prošlo je šesnaest dana od parlamentarnih izbora, ali izborna slagalica i dalje nije završena. HDZ i DP nastavljaju pregovore
Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...
PRISILNO IH PRIVELI

Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...

Pijane žene odbile su zapovijed policajaca da prestanu sa razbijanjem te je jedna policajca uhvatila za košulju te ga počela udarati po tijelu nastojeći ga izbaciti iz objekta kada je ušao