Obavijesti

News

Komentari 6

Sestra dala život za nju: Curicu (4) živu izvukli ispod ruševina

Sestra dala život za nju: Curicu (4) živu izvukli ispod ruševina
1

Italija: Giulia (8) tijelom je zaklonila svoju sestru (4). Djevojčicu su vatrogasci izvukli nakon 17 sati spašavanja. Nije teže ozlijeđena. U potresu je poginulo 268 ljudi

VIDEO

Giorgia Renaldo (4) spašena je ispod ruševina nakon 17 sati. Nije teže ozlijeđena. Njezina sestra Giulia (8) je poginula. Baka tvrdi da je starija djevojčica žrtvovala vlastiti život kako bi spasila sestricu. 

Podsjetimo, snažan potres pogodio je u srijedu središnju Italiju. Prema zadnjim podacima poginulo je 268 ljudi, a 365 ih je ozlijeđeno. Među žrtvama je i puno djece. Spasioci su 238 ljudi izvukli žive. 

U mjestu Pescara del Tronto policija je nakon 17 sati izvukla curicu (4). Vatrogasci su na Twitteru objavili fotografije spašavanja. Sun piše kako je Angela Cafini, baka djevojčica, rekla da Giulia spasila sestru. 
- Bacila se na nju i zaklonila ju je svojim tijelom. Zbog toga je Giorgia preživjela. Rekli su mi da nije teže ozlijeđena i da je to jedino objašnjenje kako je ostala živa - rekla je Angela Cafini. 

Nakon potresa magnitude 6.2 Italija se nastavila tresti. Zabilježeno je nekoliko stotina slabijih potresa. I u noći s četvrtka na petak zabilježeno je 40 manjih potresa iznad 3 po Richteru. Spasioci i dalje traže preživjele. Talijani su bili posebno šokirani slučajem škole u Amatriceu, obnovljene 2012. kako bi se prilagodila normama protiv potresa, a srušene u srijedu. Tužitelj iz Rietija, grada blizu mjesta potresa, otvorio je istragu radi procjene eventualnih malverzacija u Amatriceu i ostalim selima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Proglasili izvanredno stanje

Svjestan tih pitanja, premijer Matteo Renzi najavio je u četvrtak navečer pokretanje plana prevencije "Casa Italia" što će biti središnja točka djelovanja njegove vlade u tom pravcu.

"Italija mora imati viziju koja se ne ograničava na upravljanje izvanrednim stanjima", objasnio je on pred novinarima po završetku vijeća ministara.

Potres u srijedu oštetio je ili uništio 293 zdanja koja imaju kulturnu vrijednost, po ministru kulture Dariu Franceschiniju.

Vlada je u četvrtak navečer proglasila izvanredno stanje u pogođenim područjima i deblokirala za prvu ruku 50 milijuna eura.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
Žestoke reakcije na Ustavni sud, SDP najavio konferenciju, čeka se i odgovor Zorana Milanovića
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, SDP najavio konferenciju, čeka se i odgovor Zorana Milanovića

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1