Obavijesti

News

Komentari 20

Shrvana obitelj poručila: Novac za cvijeće dajte za ultrazvuk...

Shrvana obitelj poručila: Novac za cvijeće dajte za ultrazvuk...
1

U nedjelju na groblju u Malom Stonu je sprovod Barryju Banduru (55). Njegovo tijelo nađeno je nakon teške pomorske nesreće kod Dubrovnika. Još se traga za troje ljudi

VIDEO

Četvrti je dan potrage za još troje nestalih nakon stravične pomorske nesreće u Koločepskom kanalu 25. travnja u 20.21 sat kada su se sudarili gumenjak na kojem je bilo devetoro ljudi i brod "Danče" dubrovačke lučke kapetanije.

U petak je na groblju u Rožatu pokopan Alen Perišić (44) koji je upravljao gumenjakom u povratku sa Šipana, a u nedjelju na groblju u Malom Stonu je sprovod Barryju Banduru (55). Njegova obitelj i prijatelji u ovim teškim trenucima zamolili su sve koji su namjeravali kupiti cvijeće, da umjesto toga doniraju novac u humanitarne svrhe. 

-  Novac je namijenjen neprofitnoj organizaciji Korčulansko-pelješko srce. U spomen na Barryja nadamo se da ćemo prikupiti novac za kupnju ultrazvuka za hitne tretmane i rano otkrivanje bolesti srca. Izgubili smo jednu predivnu dušu, ali se nadamo da će ovom gestom mnogi drugi životi biti spašeni - stoji u apelu na društvenim mrežama gdje se može pronaći i brojevi računa za donacije. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Osim Alena i Barryja, pronađeni su još i majka i sin, Jela (58) i Daniel (39) Kobaš iz Velike Gorice. Još se traga za Bojanom Stojiljkovićem (37) iz Mokošice, Tomislavom Belakom (27) iz Šibenika i Marinom Vuletić (23) iz Dubrovnika. 

- Na žalost u pomorskoj nesreći je također i nastradala volonterka Društva i ljubiteljica životinja... Zauvijek pamtimo vedrinu i osmijeh koji je imala...a o predivnoj energiji i duhu neću ni govoriti. Službeno nema potvrde da još pronađena...izdvojimo svi minutu vremena i pomolimo se za nastradale. Bože budi im na pomoći bilo gdje da jesu.. Danas je na Žarkovici upaljena svijeća čiji će plamen osvijetliti put do vječnosti žrtvama tragične pomorske nesreće. Suze su danas natopile Žarkovicu - stoji između ostalog na Facebook stranici Društva za zaštitu životinja Dubrovnik. 

Kako smo već ranije pisali, nesreću su preživjeli jedino Viktor Markota iz Rogotina i Velimir Šetka iz Kule Norinske. Za razliku od drugih, oni nisu bili zaposlenici restorana Bowa, već su došli na jedan dan postaviti sjenice od neretvanske trstike. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca
TUČNJAVA U KLAIĆEVOJ

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca

Veća grupa stranih državljana se pred zatvaranje sukobila s vlasnikom kafića u Klaićevoj ulici u ponedjeljak navečer. U policijsku postaju je privedeno njih četvero, potvrdila nam je zagrebačka policija

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto
NAGLA PROMJENA VREMENA

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto

Čitatelji su nam poslali fotografije sa Žitnjaka gdje je stablo palo na parkirani automobil. Promjenu vremena prati i velik pad temperature, koja je za 20-ak Celzija niža nego jučer u isto vrijeme na sjeveru zemlje
VIDEO Pogledajte kako pada snijeg u Zagorju! Jučer bilo 30°C
LUDO VRIJEME

VIDEO Pogledajte kako pada snijeg u Zagorju! Jučer bilo 30°C

DONJI MACELJ Snježni pokrivač iznenadio je stanovnike Zagorja gdje je jučer bilo gotovo 30. Veliki snježni nanosi pali su i u planinskim dijelovima Slovenije, gdje je pala i tuča, a snijeg pada i na Rogli. Iz DHMZ-a su najavili da je u popodnevnim satima moguć snijeg u Gorskim dijelovima Hrvatske dok će većinu dana padati lokalni pljuskovi.