Obavijesti

News

Komentari 52

'Sin mi je bio u avionu. Kako može tako veliki avion nestati?

'Sin mi je bio u avionu. Kako  može tako veliki avion nestati?
4

Obustavili potragu za MH370: Znam da je avion neoštećen i odgovorni su prekršili svoje obećanje da će i dalje tražiti dok ne nađu odgovore, rekao je Li Er You (59)

VIDEO

Kineske obitelji čiji su najbliži stradali u nesreći  zrakoplova Malaysia Airlines let MH370 prosvjeduju u Pekingu u petak pošto su vlasti objavile da se obustavlja potraga za nestalim zrakoplovom.

Malezijski, kineski i australski ministri prometa najavili su prošli tjedan da će operacija biti obustavljena kad se završi pretraživanje dijela južnoga Indijskog oceana, a ta je odluka izazvala ogorčenost njihovih obitelji.

- Sin mi je bio u avionu. Kako je moguće da tako veliki avion nestane? Znam da je avion neoštećen i odgovorni su prekršili svoje obećanje da će i dalje tražiti dok ne nađu odgovore - rekao je Li Er You, 59, govoreći pred zgradom kineskog ministarstva vanjskih poslova u Pekingu.

A family member of a passenger aboard Malaysia Airlines flight MH370 which went missing in 2014 reacts during a protest outside the Chinese foreign ministry in Beijing

Zrakoplov na letu MH370 s 239 putnika nestao je 8. ožujka 2014. otprilike sat vremena nakon što su se ukrcali u zračnoj luci Kuala Lumpura.

Skupina od dvadesetak  članova obitelji stajala je ispred zgrade ministarstva vanjskih poslova noseći prosvjedne natpise prije nego što su se sastali s dužnosnicima ministarstva kojima su predali svoje pismo žalbe.

Zhang, majka čija je mlada kći bila u zrakoplovu, plakala je noseći natpis da vlade moraju ispuniti svoje obećanje koje su dale svijetu.

- Vrlo smo tužni i ogorčeni zbog odluke koje su donijele tri zemlje. Ne vidimo plan za budućnost  niti kako da nastavimo tragati za istinom ... Želimo znati tko je odgovoran - stoji u pismu.

Australski ministar prometa Darren Chester rekao je da nije izvedivo nastavljati potragu nakon što je sadašnje područje pretrage završeno, dok ne bude novih informacija.

A woman leaves message of support and hope for passengers of missing Malaysia Airlines MH370 in central Kuala Lumpur

- Ta odluka nije donesena lako niti bez tuge i želim naglasiti da nastavljamo s analizom podataka, pregledima ostataka i razmatranjem svih novih informacija - rekao je.

Dosad su otkriveni komadi ostataka MH370 u južnoj Africi, Mozambiku, Mauricijusu i otoku Reunion.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 52
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina