Obavijesti

News

Komentari 72

Sirijska vojska potvrdila: Izrael je raketirao vojnu zračnu luku

Zapovjedništvo sirijske vojske objavilo je u petak kako je Izrael ispalio rakete na glavnu vojnu zračnu luku zapadno od glavnog grada Damaska i upozorilo Tel Aviv

VIDEO

Zapovjedništvo sirijske vojske objavilo je u petak kako je Izrael ispalio rakete na glavnu vojnu zračnu luku zapadno od glavnog grada Damaska i upozorilo Tel Aviv na posljedice onoga što su nazvali "očiglednim" napadom.  

Sirijska državna televizija objavila je priopćenje vojske prema kojemu je nekoliko raketa ispaljeno iz područja blizu jezera Tiberias u sjevernom Izraelu kratko iza ponoći te potvrđeno da su pale u područje zračne luke, glavnog uporišta elitne Republikanske garde. Također se upozorava da će vojska poduzeti odmazdu za ovaj napad.

Sirijsko vojno zapovjedništvo i oružane snage upozorile su Izrael na posljedice ovog napada i istaknule kako će se nastaviti boriti protiv terorizma.

U priopćenju se ne navodi ima li žrtava u napadu, no navodi se da su rakete izazvale požar.

Ranije je sirijska državna televizija objavila da je nekoliko jakih eksplozija pogodilo područje vojne zračne luke Meza u blizini Damaska te da su na lice mjesta upućena ambulantna kola, no nikakvi drugi detalji nisu navedeni.

Eksplozije na glavnom vojnom aerodromu u Damasku 

Nekoliko jakih eksplozija odjeknulo je u vojnoj zračnoj luci Meza u blizini glavnog sirijskog grada Damaska, a kola hitne pomoći upućena su u to područje, javila je u petak sirijska državna televizija, a prenose agencije.

Aerodrom koji se nalazi jugozapadno od glavnog grada glavna je strateška zračna baza koju koristi uglavnom sirijska elitna Revolucionarna garda te je upotrebljavana za ispaljivanje raketa na rubna područja Damaska koja su ranije držali pobunjenici.

Državna televizija nije objavila nikakve druge detalje o slučaju, navodi Reuters. 

Dopisnik AFP-a potvrdio je da je čuo eksplozije te da se iz pravca aerodroma vidi veliki požar.

Uzroci eksplozije za sada nisu poznati no, kako javlja Reuters, regionalni obrambeni stručnjak i visoki izvor iz redova sirijskih pobunjenika smatraju da bi eksplozije moglo uzrokovati djelovanje izraelskih zrakoplova.

Izrael je ranije ciljao položaje libanonske moćne skupine Hezbolah unutar Sirije, u kojoj je ova skupina, koju podupire Iran, bila izravno uključena u sukob na strani sirijske vojske. Izraelski vojni dužnosnici izrazili su zabrinutost da bi iskustvo Hezbolaha, koji je u ratu u Siriji imao značajnu ulogu i nedavno pomogao sirijskoj vojsci da ponovno preuzme kontrolu nad istočnim područjem grada Alepa, moglo bitno ojačati ovu skupinu.

Pobunjenici koji djeluju u području koje je po svemu sudeći napadnuto kažu kako je glavna ruta vojne opskrbe za Damask, koja dolazi s libanonske granice, više puta bila metom zračnih napada posljednjih godina.

Zračna luka u Damasku bila je 2013. metom zračnih udara. Tel Aviv, međutim, niti potvrđuje niti opovrgava uključenost u zračne udare unutar Sirije.

  

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 72
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.