Obavijesti

News

Komentari 5

Sisi je pomogla tisućama djece da se riješe straha od pasa

Sisi je pomogla tisućama djece da se riješe straha od pasa
3

ŠEST JOJ JE GODINA TEK: Slavljenica Sisi, radni pas iz azila u Dumovcu, do sada je naučila 10.000 mališana kako da se ne boje pasa

VIDEO

Ne zna niti jednu naredbu osim što će uvijek rado zaplesati samo kako bi dobila keksić, rekla je Petra Bajan (35), edukatorica iz zagrebačkog azila za životinje u Dumovcu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:13



Time je opisala svog razigranog radnog psa Sisi, od kojeg se rijetko kad odvaja. Njihova suradnja traje već pet i pol godina. Tad su je našli kako luta šumom u Ivanjoj Reci sa svojih šestero štenadi. Sisi nije bila čipirana, pa nisu mogli pronaći vlasnika, ali susjedi su znali tko je ona i osoblju azila otkrili su neke detalje.

- Rekli su da ju je vlasnik odveo u šumu nakon što je shvatio da se treba ošteniti. Nije se htio gnjaviti s udomljavanjem štenaca i tad se odlučio ograditi od svega - zgroženo se prisjetila Petra.



Dodala je da se Sisi oštenila u šumi, a dvoje je malih uginulo od smrzavanja. Ostale je osoblje azila uspjelo udomiti, a njihovu majku, umiljatu križanku između pekinezera i crnoga koker španijela, odlučili su zadržati. Dali su joj ime po austrijskoj carici i ugarsko-hrvatskoj kraljici Elizabeti, kojoj je nadimak bio Sisi, a bila je poznata po ljepoti i eleganciji. Sisi je, uz to, pokazala da ima dobroćudnu narav te da gotovo nikad ne laje.

Počela je s Petrom posjećivati zagrebačke škole i vrtiće. Edukatorica tad mališanima objasni kako trebaju postupati sa psima koje sretnu u prolazu, kako im prići ili kako biti dobar vlasnik psa. Sisi se potom pomazi sa svom djecom te svakome daruje po jedan poljubac. Petra je izračunala da je Sisi upoznala već 10.000 djece. U utorak je u Zagrebačkom informativnom centru Životinjski kutak u Vlaškoj ulici proslavila šesti rođendan.

Na tulum su došli i njeni prijatelji Bob i As. Zajedno su u samo nekoliko pohlepnih zalogaja slistili pseću rođendansku tortu. Osnovni sastojci bili su kokošje meso, mrkva i kelj. Potom su podijelili Sisin rođendasnki dar. Počastili su se psećim štapićima. Na kraju je pala zajednička fotografija, koju će Sisi čuvati za uspomenu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea
VIDEO: STIGLO ŠEST BORBENIH AVIONA

Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea

Milanović je čestitao svima koji su sudjelovali u nabavi Rafalea. Podsjetio je na Rudolfa Perešina i ostale pilote koji su "dali čudo" u vremenima stvaranja države.
VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice
OKLIZNULA SE

VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice

Vještak Stanko Smodlaka  je potvrdio da je u nesreći smrtno stradala žena od udara vlaka koji se kretao iz Perkovića prema Solinu