Obavijesti

News

Komentari 111

Skromni bogataš: U autu vozio milijune, a živi u potleušici?

Skromni bogataš: U autu vozio milijune, a živi u potleušici?
2

Vlasnik 280.000 eura i zlata ukradenog iz sjedišta krim policije prijavljen je u derutnoj kućici u Zagrebu. Istražitelji sumnjaju da je novac iz Heinzelove nestao puno ranije

VIDEO

Tu je živio jedan djed koji je preminuo, a kuću je prošle godine naslijedila obitelj koja živi u inozemstvu. U drugom dijelu živjela je starija gospođa, koja im nije u rodu, ali je i ona umrla, kazali su nam susjedi oronule kuće u zagrebačkom Vukomercu.


Na toj adresi službeno je prijavljen Antonio I. (25), mladić kod kojeg je mobilna jedinica policije Kobre pronašla dva kilograma zlata i oko 280.000 eura u raznim apoenima. Zaustavili su ga u Zagrebu 15. veljače u ranim poslijepodnevnim satima. Vozio je Audi zagrebačkih registracijskih oznaka.

Bili u redovitoj kontroli


Bila je to uobičajena kontrola vozila i vozača. Antonio je na upit ima li u automobilu išta što bi moglo biti predmet prekršaja ili kaznenog djela odgovorio kako ima zlato i eure. Rekao je i kako za zlato i novac nema nikakvu popratnu dokumentaciju. Kobre su, kako je to i inače pravilo, o tome izvijestile nadležnu policijsku postaju (PP). S obzirom na mjesto na kojem su ga zaustavili, obavijestili su IV. PP Zagreb, u Maksimiru, kamo su ga doveli bez uporabe lisica. Ondje su ga preuzeli krim-službenici.


Antonio, doznajemo, nije mogao dokazati podrijetlo novca i zlata, što je policajcima bilo dovoljno da posumnjaju u neko veće kazneno djelo, poput pranja novca. Slučaj je preuzeo Željko Dolački, odnosno njegov Ured službe organiziranoga kriminaliteta. Za privremeno oduzeti novac Antonio je dobio potvrdu na 280.000 eura i dva kilograma zlata.

Oduzeli sve i dali potvrdu


Kako doznajemo, operativci organiziranoga kriminaliteta tijekom istrage došli su do spoznaje da bi zaplijenjeno moglo potjecati iz mnogo fiktivnih tvrtki te da novac nije čist”. Navodno je točna informacija koju su prenijeli neki mediji da je mladić naknadno s odvjetnikom u Heinzelovu donio papire kojima je pokušao dokazati podrijetlo novca. Tvrdio je da je to novac koji je dobio od prodaje nekretnina. No čini se da operativci u papire nisu povjerovali te da su i dalje sumnjali da je riječ samo o dijelu novca i zlata koji su bili korišteni za pranje.

Umjesto u Općinskom državnom odvjetništvu, a kasnije na sudu, novac i zlato iz potpuno neobjašnjenih razloga i nakon 30 dana od zakonskoga roka stajao u slabo čuvanom sefu Željka Dolačkog. Na pitanje zašto, nakon nestanka, naravno da na to nitko novinarima nije želio odgovoriti. Umjesto odgovora i nekoliko suvislih rečenica na koje javnost itekako ima pravo znati, u policiji je nastao muk. A u Ravnateljstvu policije, u samom vrhu, umjesto da ih iznervira misteriozni nestanak blaga iz kriminalističke utvrde, u ponedjeljak su više bili uznemireni i bijesni zašto je informacija procurila u javnost.

Kažu nam naši izvori kako su se neki šefovi bavili istragama tko je, zašto i kojim novinarima to sve dojavio umjesto da se bave ključnim problemom, gkamo je nestao novac. Informacije dokle je došla istraga krađe stoljeća u srcu krim-policije zaključane su mnogo bolje no što je bio okradeni sef Željka Dolačkog. Bilo kakva informacija o tome je li netko pao na poligrafu, imaju li ikakvih tragova koji vode prema počinitelju daleko je čuvanija nego novac i zlato. Neslužbeno, prema posljednjim informacijama, istražitelji koji su sad pod paskom Državnog odvjetništva koje vodi istragu, provjeravaju i je li novac doista nestao baš u nedjelju ili ga u sefu nema dulje.

Dobrovoljno odstupili s dužnosti


Ministar Vlaho Orepić rekao je da su ravnatelj policije Vlado Dominić, načelnik PUZ-a Goran Buršić, načelnik sektora krim policije PUZ-a Danijel Žugel te Stjepan Jurenec, šef unutarnje kontrole dobrovoljno odstupili s dužnosti. Dok je Željko Dolački udaljen s dužnosti. Neslužbeno doznajemo da je vrh zagrebačke policije cijeli utorak bio uznemiren. Načelnici su izgledali nenaspavano. Cijelu noć proveli su u istragama i nadaju se da će brzo pronaći krivce.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 111
VIDEO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...
A KLELI SE U JEDINSTVO

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...

Odlazak bračnog para Raspudić Selak od Mosta, samo je jedan od raskola među partnerima i unutar stranaka nakon izbora. DP se lomi oko koalicija, SDP-ov Grbin na meti kritika, Plenković na dvostrukom udaru...
DP želi 4 ministarstva? Mario Radić za 24sata: To nije istina, ne znam tko to plasira u javnost
IZ MINUTE U MINUTU

DP želi 4 ministarstva? Mario Radić za 24sata: To nije istina, ne znam tko to plasira u javnost

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori