Obavijesti

News

Komentari 197

Skuplja cestarina: U sezoni od Zagreba do Splita za 201 kunu

Skuplja  cestarina:  U sezoni od Zagreba do Splita za 201 kunu

Povećanje od pet posto vrijedit će od Nove godine samo za motocikle i osobne automobile. No, uvest će i sezonsku cestarinu koja će biti viša za 10 posto od ostatka godine

VIDEO

Ministarstvo prometa i Svjetska banka pri kraju su pregovora o financijskom paketu za cestarski sektor. Ugovor će potpisati u prvom dijelu 2017. godine, a vrijedan je 1,8 milijardi eura.

Cijena cestarine zato će narasti za pet posto, no samo za motocikle i osobne automobile i samo na autocestama kojima upravlja HAC. Poskupljenje neće vrijediti za autocestu Rijeka-Zagreb (ARZ), jer ona već sada ima skuplju cestarinu po kilometru od HAC-ovih autocesta, piše Jutarnji list.

Tako bi od Nove godine cestarina od Zagreba do Splita iznosila 183 kune, umjesto sadašnjih 174, a do Lipovca 194, umjesto sadašnjih 184 kune.

Uz to, uvele bi se sezonske cestarine, od 15. lipnja do 15.rujna, koje bi bile više za 10 posto od ostatka godine.  

To bi, pak, značilo da bi u tom razdoblju cestarina od Zagreba do Splita koštala 201 kunu, a do Lipovca 213 kuna. 

Cijeli ovaj paket još mora odobriti Europska komisija, nakon čega ga može potpisati i Vlada.

Ministarstvo: Ne smijemo komentirati, to su špekulacije

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture priopćilo je u petak da ne želi komentirati medijske napise o povećanju, jer im nedovršeni pregovori priječe jednostrano komentiranje detalja budućeg ugovora.  

Kako se doznaje iz tog ministarstva, ono ne smije komentirati ni otkrivati detalje iz trenutnih pregovora koji se, sa ciljem reprogramiranja dugova hrvatskog cestarskog sektora, vode između Ministarstva odnosno države, vjerovnika i Svjetske banke.

- Iz sadašnje pozicije ne smijemo i ne možemo jednostrano komentirati nikakve navode koji se plasiraju kroz medije i oni su, što se nas tiče, još uvijek na razini špekulacija - odgovoreno je na upit iz Hine. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 197
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.