Obavijesti

News

Komentari 0

Sladoljev: Janica je legenda, ali mogla bi završiti kao Šuker

Sladoljev: Janica je legenda, ali mogla bi završiti kao Šuker
1

Politiku treba maknuti iz sporta i prepustiti ga sportašima, navijačima i rekreativcima, poručio je u četvrtak Mostov kandidat za zagrebačkog gradonačelnika Marko Sladoljev

VIDEO

Politiku treba maknuti iz sporta i prepustiti ga sportašima, navijačima i rekreativcima, poručio je u četvrtak Mostov kandidat za zagrebačkog gradonačelnika Marko Sladoljev, predstavljajući svoj sportski program te upozoravajući na alarmantno stanje u zagrebačkom sportu.

"Netko sustavno uništava sport u gradu Zagrebu", kazao je Sladoljev na konferenciji za novinare kod ulaza na stadion u Kranjčevićevoj ulici, ocijenivši kako su neodgovarajućim upravljanjem grada zagrebački klubovi poput NK Zagreb, KK Cibona, NK Dinamo i drugi dovedeni u velike probleme.

S NK Zagreb moglo bi se dogoditi isto kao s Kamenskim

"(Dražen) Medić koji je predsjednik NK Zagreb, a kojeg je postavio (Milan) Bandić, postavlja se kao vrlo loš upravitelj i sustavno uništava ovaj klub", istaknuo je Sladoljev i slučaj nogometnog kluba iz Kranjčevićeve usporedio sa slučajem uništavanja tvornice Kamensko zbog atraktivnog zemljišnog prostora. Smatra, naime, da bi se isto moglo dogoditi i s NK Zagreb.

Sladoljev također smatra kako se takvi "zatvoreni" klubovi koji nemaju transparentno financiranje, poput NK Dinama, NK Zagreba, Mladosti i KK Cibone, ne trebaju financirati novcima građana Zagreba. "Taj novac koji građani uplaćuju u te sportske klubove ne zna se gdje odlazi. U NK Dinamo građani su uplatili oko 250 milijuna kuna, a ne zna se gdje je taj novac otišao. Mi želimo prekinuti s tom praksom", kazao je.

Rješenje za maksimirski stadion Sladoljev vidi u javno privatnom partnerstvu, odnosno davanju tog prostora privatniku koji će ga koristiti i od njega zarađivati, a zauzvrat napraviti funkcionalni nogometni stadion. Kako navodi, problem postoji i u školskom sportu gdje je prekinut projekt vikendi u sportskim dvoranama, a dvorane se iznajmljuju rekreativcima. "To je zato što škole nemaju novaca, a gradonačelnik Bandić radije financira političare u školskim odborima nego škole", rekao je.

Ne primjenjuje li se Zakon o sportu, Janica Kostelić je na dobrom putu da završi kao Šuker

Ukoliko postane gradonačelnik Sladoljev, najavljuje kako će postaviti jasne kriterije za financiranje sportskih klubova, te promicati duh zagrebačkog sporta. Na upit kad se može očekivati puna primjena Zakona o sportu, odgovorio je da je Most u više navrata na to upozoravao državnu tajnicu za sport Janicu Kostelić, te očekuje da se zakon primjenjuje.

"Janica Kostelić je legenda hrvatskog sporta, ali ako se neće primjenjivati Zakon o sportu, na dobrom je putu da završi kao Davor Šuker, koji je bio vrhunski nogometaš, ali vrlo loš predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza", naveo je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Kerum 'poludio': Opara je nula, zlotvor, kokošar i je**vjetar...
'JA SAM POBJEDNIK'

Kerum 'poludio': Opara je nula, zlotvor, kokošar i je**vjetar...

LOKALNI IZBORI Kerum tvrdi da je pokraden: 'To nije viđeno ni u Zimbabveu, ni u Ugandi. Sram ih bilo, njihova predsjednika i sve njih. Ispričavam se gledateljstvu, ali njima nikako'

Čačić o Štromaru: "Napravio sam 32 škole, a on niti jednu"
NAKON POBJEDE NA IZBORIMA

Čačić o Štromaru: "Napravio sam 32 škole, a on niti jednu"

NIJE ZA NOVE IZBORE: Radimir Čačić razgovarao je s novinarom 24sata Borisom Rašetom i prokomentirao lokalne izbore, krizu u svojoj bivšoj stranci HNS-u kao i krizu Vlade
Metkovac i nesuđeni fratar je novi gradonačelnik Karlovca
DAMIR MANDIĆ

Metkovac i nesuđeni fratar je novi gradonačelnik Karlovca

Markantni ravnatelj karlovačke gimnazije Damir Mandić (HDZ) novi je karlovački gradonačelnik. Obiteljski čovjek, otac troje djece nekad je mislio da će svoj život posvetiti Bogu...