Obavijesti

News

Komentari 542

'Meni bi onaj idiot, koji je sudio Karadžiću, dosudio puno više'

Prođoh bez kazne, a možda sam bar malo mogao dobiti da ne bijesne srpski neprijatelji izvan Srbije i u Srbiji, kazao je Šešelj dodajući daje tražio 12 milijuna eura odštete

VIDEO

Raspravno vijeće Međunarodnog kaznenog suda oslobodilo je Vojislava Šešelja po svim točkama optužnice za ratne zločine u Hrvatskoj, Vojvodini i BiH.

- Vojislav Šešelj je po izricanju ove presude slobodan čovjek - kazao je predsjednik Sudskog vijeća Jean Claude Antonetti.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:21

Vojislav Šešelj nije bio prisutan na izricanju presude, već ju je dočekao u sjedištu Srpske radikalne stranke u Beogradu gdje je održao konferenciju za medije.

- Poslije tolikih procesa nevino optuženim Srbima koji su kažnjeni drakonskim kaznama, pojavilo se dvoje časnih sudaca (suci Jean-Claude Antonetti i Mandiaye Niang) koji su pokazali da su profesionalizam, ugled i čast iznad svakog pristiska i donijeli su s pravnog aspekta jedinu moguću presudu. Izražavam željenje što moji prijatelji Milan Martić koji je u zatočeništvu, general Zdravko Tolimir koji je neki dan pogubljen, Radovan karadžić i mnogi drugi, koji nisu u sudskom vijeću imali časne suce. I oni bi odavno bili oslobođeni da je bilo tako - kazao je Šešelj.

- Moj stav o Haškom tribunalu kao antisrpskom sudu nije se ni za dlaku promijenio. Onog trenutka kad sam krenuo u Haag znao sam da mi nijedan zločin ne mogu dokazati. Raskrinkao sam tamo sve falsifisicirane dokumente. Poslije me mnogo nije ni zanimala presuda. Prođoh bez kazne, a možda sam bar malo mogao dobiti da ne bijesne srpski neprijatelji izvan Srbije i u Srbiji - dodao je.

- Srpski narod prolazio je kroz muke, zapadne sile su zaboravile koliko su Hrvati pobili nevinih Srba i protjerali ih oko 600 tisuća. Zapad je 1999. godine bombardirao Srbiju da bi pomagao albanskim separatistima na Kosovu. To sve mi kao narod nikada nećemo zaboraviti. Oni koji su nas bombardirali ne mogu očekivati da će nam biti prijatelji, dodao je.

- Ideja Velike Srbije je jednako snažno i bez mene. Ideja Velike Srbije je besmrtna - rekao je Šešelj dodajući da će prvo vidjeti hoće li se tužilaštvo žaliti na ovu presudu. Dodao je i da je već podnio zahtjev za odštetom u iznosu od 12 milijuna eura, ali da razmišlja o tome da traži još dodatna 2 milijuna jer je "osjećao silnu patnju dok je čekao presudu".

- Dok sam bio u Haagu razbolio sam se od svakakvih boleština. I kad sam izašao, danima nisam mogao ništa raditi, strepio sam od presude - rekao je Šešelj. Republiku Srbiju neće tužiti.

Katao je da je uvjeren i da bi dobio veću presudu od Karadžića da mu je sudilo Vijeće koje je bilo nadležno za njegov slučaj. 

- Onaj idiot koji je sudio Karadžiću (op.a. sudac Kwon) meni bi sigurno dosudio više. Ako je Karadžiću dao 40, meni bi dao između 70 i 80 godina - zaključio je Šešelj.

Već prijeti: Kolinda spremi se, dolazim!

Odmah nakon presude Šešelj se oglasio na Twitteru i napisao poruku za predsjednicu Hrvatske Kolindu Grabar Kitarović:

„Draga moja Kolinda spremi se, spremi, uskoro ti dolazim u zvaničnu posjetu!“, napisao je.

 

Ubrzo je objavio još jednu poruku.

"Kako čujem bitka je izgleda završena", napisao je Šešelj na Twitteru.

 

Radikali slave, očekuju da će im porasti rejting

U prostorijama stranke u tijeku je slavlje zbog oslobađajuće presude, javlja Alo.rs. Radikali se grle i ljube. Čuju se povici oduševljenja. 

Na hodniku stranke radikali već računaju koliko će im porasti rejting. Procjenjuju na 20 posto.

Najavljena je konferencija za medije u podne na kojoj će se Šešelj obratiti javnosti.

U Zemunu odjekuju petarde

U Zemunu, općini u kojoj Šešeljevi Radikali tradicionalno dobivaju najviše glasova, izricanje oslobađajuće presude bivšem četničkom vojvodi dočekano je uz slavlje. Iz kafića su se čuli aplauzi, a na ulicama su pucale petarde, javila je dopisnica Al Jazeere iz Beograda.

Stevandić: Pravda je spora, ali dostižna

Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić smatra da je oslobađajuća presuda Haškog tribunala lideru Srpske radikalne stranke Vojislavu Šešelju dokaz da je pravda spora, ali dostižna.

"Ovakva presuda je kompenzacija za visoku prvostupanjsku presudu bivšem predsjedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću. Dugogodišnja upornost srpskog naroda u dokazivanju istine konačno je počela davati rezultate", rekao je Stevandić Srni.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 542

VIDEO

Strašna snimka napada na bus ZET-a! Vozač: 'Urlao je da će me ubiti, imao je nadljudsku snagu'
VOZAČ ZA 24SATA

Strašna snimka napada na bus ZET-a! Vozač: 'Urlao je da će me ubiti, imao je nadljudsku snagu'

Vozač ZET-a, otac dvoje male djece, u subotu u 23.47 proživio je strašan napad: 'Udarao je glavom, rukama i nogama u staklo. Govorio mi je da će me ubiti. Još se tresem. Staklo me rasjeklo', rekao nam je

FOTO Dvor pogodilo nevrijeme: 'Led je stukao sve što je stigao, nosilo je i trgalo nam krovove!'
LED VELIČINE ORAHA

FOTO Dvor pogodilo nevrijeme: 'Led je stukao sve što je stigao, nosilo je i trgalo nam krovove!'

Čitatelj nam je poslao fotografije nevremena koje je pogodilo Unčane u općini Dvor u ponedjeljak poslijepodne. DHMZ je poslao posebno upozorenje za dvije regije u utorak
Tragedija kod Varaždina: Sin je ubio svog oca pa ranio i majku?
POLICIJA GA JE UHITILA

Tragedija kod Varaždina: Sin je ubio svog oca pa ranio i majku?

Nakon pružanja hitne medicinske pomoći, ozlijeđeni muškarac je preminuo na mjestu događaja