Obavijesti

News

Komentari 196

Smiruje tenzije: Optimističan sam, imamo zajedničke ciljeve

Smiruje tenzije: Optimističan sam, imamo zajedničke ciljeve
6

NAPETOSTI NE SMETAJU: Premijer Tihomir Orešković na svečanoj sjednici Sabora nije htio govoriti o krizi vlasti. Istaknuo je kako smatra da su rezultati vrlo pozitivni

VIDEO

Premijer Tihomir Orešković na svečanoj sjednici Hrvatskoj sabora u ponedjeljak nije htio govoriti o krizi vlasti već je istaknuo pozitivne rezultate.

- Nemojte o tim temama. Hajdemo malo o drugačijim temama. Vlada funkcionira, ja danas idem u Pariz, imam sastanak s premijerom Francuske. Idemo dalje, radimo, danas i sutra sam u Parizu. Nadam se da nećete pratiti samo ovu političku scenu, nego i rezultate. Ovih dana ćemo vidjeti rezultate za prvi kvartal, mislim da će BDP rasti, MMF je dao prognozu 1,8 posto, Europska komisija 1,9, mislim da će rast biti iznad 2 posto što će automatski smanjiti deficit. Aktivirali su Končar i Croatia osiguranje, što će također smanjiti deficit, sve to skupa je vrlo pozitivno za Hrvatsku. Ja se nadam da ćemo se malo i na te teme fokusirati - rekao je Orešković. Ipak, novinari su dodali kako svi promatraju i ovu političku situaciju koju sigurno nije lako gledati. 

- Apsolutno, ali mislim da vide da su rezultati vrlo pozitivni, da se tenzije malo smire. Treba vidjeti kako stimulirati dodatne investicije - kazao je premijer. Dodao je kako napetosti ne smetaju u poslu. 

- Vidite i sami da ja radim, ja sam ostao optimist i ostat ću do kraja optimist jer to je moja narav. Mislim da i gospodin Karamarko i gospodin Petrov, da tu imamo neke zajedničke ciljeve, a svima nam je zajednički cilj da poboljšamo situaciju u Hrvatskoj i da bude građanima bolje - zaključio je. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 196
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.