Obavijesti

News

Komentari 155

Snijeg paralizirao Hrvatsku: Na cestama kaos, a tek je počelo...

Snijeg paralizirao Hrvatsku: Na cestama kaos, a tek je počelo...
18

ZIMSKI UVJETI: Zagrebačka zimska služba radi punom parom pa se događaju i nezgode. Na Sljemenskoj cesti prevrnula se ralica, a kamion sa soli zapeo u snijegu...

VIDEO

Zagrebačka Zimska služba izvijestila je da je do ranih jutarnjih sati u subotu očistila sve ulice i ceste u Gradu Zagrebu, omogućavajući time nesmetan i siguran promet. Sve ceste su otvorene za promet, uključujući i Sljemensku cestu, a ekipe Zimske službe nastavile su čišćenje snijega i dorađuju ulice prema pozivima građana.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:15

U subotu većinom oblačno, u unutrašnjosti ujutro još mjestimice sa snijegom, a na Jadranu kišom. Vjetar uglavnom slab, u Slavoniji do umjeren zapadni i jugozapadni. Na Jadranu će puhati umjeren, ponegdje i jak zapadni i sjeverozapadni vjetar, a uz obalu i bura. Najviša dnevna temperatura zraka od 0 do 5, a na Jadranu od 5 do 10 Celzijevih stupnjeva.

Sniježna mećava poharala je i Brač. 

Pokretanje videa...

00:17

Tijekom ranih jutarnjih sati u subotu je u Konavlima ponovno počeo padati snijeg i susnježica, a na višim predjelima se stvara snježni pokrivač debljine do pet centimetara, pa su na tom području ponovno na snazi zimski uvjeti na cestama.

Na sjevernom Jadranu i u zapadnim dijelovima unutrašnjosti očekuje se prestanak oborina uz postupno smanjenje naoblake, a sredinom dana i drugdje, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) za Hrvatsku za subotu.

U nedjelju snijeg ne bi trebao padati, ali zato bi ponovno trebalo sniježiti u ponedjeljak i utorak. 

Zbog snijega na hrvatskim cestama u petak je vladao kaos. Vozači su zapinjali u snijegu, a zbog skliske ceste bilo je i nekoliko sudara. U Ivancu se ralica sudarila s autobusom.

Kupom plutaju sante leda

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:53

Zadar pogodila tuča veličine graška

U petak nešto prije 20 sati zapadni dio Zadra pogodilo je nevrijeme. U samo nekoliko minuta ceste su se potpuno zabijelile. No nije pao snijeg nego tuča veličine graška, pa je u prometu bio nužan dodatan oprez. Srećom tuča i jak vjetar trajali su kratko pa se stanje brzo normaliziralo. No meteorolozi već za ponedjeljak i utorak najavljuju jače naoblačenje i snijeg u samom Zadru.

U zagrebačkom naselju Travno grane s drveta pale su na parkirani auto

Snijeg je padao posvuda, zabijelio se Zagreb, Varaždin, Karlovac, Sisak, Benkovac...

HAK: Zimski uvjeti na cestama

Zbog snijega i poledice zimski su uvjeti na većini cesta u Gorskom kotaru, Lici, Hrvatskom primorju, dijelu Dalmacije, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj te Slavoniji. U tijeku je čišćenje cesta pa su česti zastoji iza vozila zimske službe koja se kreću sporije.

Sljemenska cesta u Zagrebu u od 8.05 sati otvorena je za sav promet, a obavezna je zimska oprema za sve kategorije vozila, izvijestio je u subotu Hrvatski autoklub (HAK).
 
Snijeg povremeno pada u Lici i Dalmaciji. Zimski su uvjeti, zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu, na cestama u Gorskom kotaru i Hrvatskom primorju.

Zbog olujnog vjetra na Jadranskoj magistrali (DC8) između Senja i Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupinu vozila).

snijeg

Jak vjetar usporava promet i na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i tunela Tuhobić.

Županijska cesta ŽC Kutjevo-Orahovica zatvorena je za sav promet zbog zimskih uvjeta.

Zbog teretnog vozila u kvaru, na 16. km autoceste Rijeka-Zagreb, zatvoren je uključni trak na čvoru Vrbovsko u smjeru Zagreba.

Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja.

Zbog radova na graničnom prijelazu Županja, u oba se smjera povremeno vozi usporeno, a teretna vozila dodatno otežavaju protočnost putničkog prometa.

Radovi su i na graničnom prijelazu Slavonski Brod, smanjen je broj ulaza i izlaza, pa se vozače upozoravamo na gužve i duža čekanja.

U prekidu su trajektna linija Split-Vis u 11 sati is Splita; katamaranske linije: Novalja-Rab-Rijeka, Ubli-Vela Luka-Hvar-Split, Jelsa-Bol-Split, Korčula-Hvar-Split.

Trajektna linija Zadar - Ist - Olib - Silba - Premuda - Mali Lošinj je u prekidu. Linija će se održati u nedjelju, 15.siječnja ako vremenski uvjeti dopuste.

Zagrebačka Zimska služba do jutra očistila sve gradske ulice

- Trenutno su sve ulice i ceste u Gradu Zagrebu prohodne i posipane solju, no sukladno novim potrebama povećavat će se broj ekipa na terenu te kontinuitet posipavanja. Podružnica Zagrebačke ceste trenutačno na skladištu ima dovoljne količine soli i sipine, no prema potrebi povlačit će se dodatne zalihe iz strateške  pričuve - stoji u priopćenju.

Iz Gradske službe pozivaju Zagrepčane da poštuju zimske uvjete na cestama te ako bude potrebe, da se putem obrasca na web stranici Zagrebačkih cesta (www.zgceste.hr) informiraju o kontaktima baze Zimske službe koja je zadužena za njihovu ulicu.

Sve informacije mogu dobiti i putem Pozivnog centra Zagrebačkog holdinga na broj telefona 072 500 400.

Zagrebačka zimska služba radi punom parom pa se događaju i nezgode. Na Sljemenskoj cesti prevrnula se ralica, a kamion sa soli zapeo u snijegu. 

Elektra Karlovac otklanja kvarove na dalekovodima

Mokar i težak snijeg oštetio je dalekovode i donio  probleme u opskrbi električnom energijom u dijelu Karlovačke županije, a ekipe karlovačke Elektre su na terenu i otklanjaju kvarove, rekao je u subotu tehnički direktor Elektre Karlovac, Josip Kekić.

Najveći dio kvarova i prekida u napajanju električnom energijom dogodio se na srednjenaponskoj mreži, uglavnom uslijed pada grana ili naginjanja teškim snijegom opterećenih stabala na dalekovode.

Od 7 sati na terenu koji pokriva karlovačka Elektra je 60-tak njenih djelatnika podijeljenih u 12 timova koji će, kaže Kekić, do popodnevnih sati otkloniti sve kvarove i normalizirati opskrbu električnom energijom.

Na žumberačkom području kvarovi se otklanjanju na području Kalja, Sošica i Oštrca.  U općini Ribnik kvarovi se otklanjaju na području Veselića
 
Tijekom noći bez struje su bila područja od Bosiljeva prema Lešću, Dubravci, Vodena Draga, Tonkovići kod Generalskog Stola.

Na širem području Vojnića Elektrine ekipe saniraju oštećenja dalekovoda na području Miholjskog i Krstinje na pravcu prema granici s BiH, te na drugom pravcu na području Krnjaka, Krnjačkog Grabovca i Kolarića.
Od ponoći, izvan napona je područje Sjeničaka, Skakavca, Banskog Kovačevca, Pisarovine.
 
Na žumberačkom području posao je interventnim Elektrinim ekipama otežan zbog teške konfiguracije terena, dok je na Kordunu sve veći problem zapuštenost zemljišta i nekontrolirani rast drveća na trasama dalekovoda, što iziskuje dodatne napore u održavanjima tih trasa, ističu iz karlovačke Elektre.

Ukinuti zimski uvjeti na cestama u Konavlima

U Konavlima su ukinuti zimski uvjeti na cestama, a ralice su očistile i posule sve prometnice, no vozačima se i dalje savjetuje oprez zbog moguće poledice, pogotovo u večernjim satima, javljaju iz subotu poslijepodne iz Javne vatrogasne postrojbe Konavle.

''Ralice 'Dubrovnik cesta' i općine Konavle su očistile i posule sve prometnice, te se promet odvija bez ikakvih poteskoća. Sunce koje je izašlo otopilo je preostali snijeg. I dalje se vozačima preporuča oprez u vožnji, posebice u večernjim i noćnim satima zbog mogućih niskih temperatura i poledice'', istaknuo je zapovjednik JVP Konavle Mario Magud.

Zimski uvjeti proglašeni su rano jutros zbog novih nanosa susnježice i snijega koji je pao do debljine pet centimetara.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 155
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.