Obavijesti

News

Komentari 231

Šokantne tvrdnje: 'Nagovarali su me da priznam da sam kriv'

Šokantne tvrdnje: 'Nagovarali su me da priznam da sam kriv'
5

Otac Roberta Žaje, osumnjičenog za smrt sestara Filipović, tvrdi da je njegov sin zapravo “žrtveno janje”, a da je pravi krivac za nesreću netko moćan koga se štiti godinama

VIDEO

Nakon 10-godišnjeg nemoćnog ili namjernog tapkanja u mraku riječka policija je u suradnji s kriminalistima iz Ravnateljstva policije prošlog četvrtka napokon iza rešetaka riječkog zatvora strpala osumnjičenika za pogibiju sestara Višnje (22) i Gordane (18) Filipović.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:12
Nel Pavletić/PIXSELL

Na iznenađenje mnogih Riječana, krivac nije onaj na koga se upiralo prstom od prvog dana, nego nezamjetni građevinar Robert Žaja (46) iz Mavrinaca pokraj Rijeke.

Unatoč osnovanoj sumnji, Žajinu pritvaranju i kojekakvim dokazima o kojima se javno ne zna ništa, javnost, ljudi od struke dobro upoznati sa slučajem, prijatelji, poznanici, pa i sam Robertov otac već progovaraju da je on zapravo “žrtveno janje”, a da je pravi krivac netko moćan koga se štiti godinama.

Naši sugovornici bliski policiji tvrde da su nepobitni materijalni dokazi u ovom slučaju poprilično tanki i da ih jednostavno nema. Sve će se, očito, temeljiti na iskazima i svjedočenjima. Petar Žaja (80), otac uhićenog osumnjičenika Roberta Žaje, otkrio nam je neke nove detalje najnovije istrage. Tvrdi da je policija kod njih bila treći dan nakon nesreće pregledavši njihov gotovo novi plavi Renault Clio. Šokira tvrdnjom da su ga dan prije nego što mu je sin pozvan na razgovor policajci nagovarali da prizna kako je zapravo on bio “fantomski vozač” koji je vozeći u pogrešnom smjeru skrivio nesreću.

- Najvjerojatnije je da su točni medijski napisi da je moj sin ‘žrtveno janje’ i da on zapravo nema veze s ovom nesrećom za koju ga sumnjiče, ali to ne mogu garantirati niti nešto reći. Moj sin treba reći istinu, ono što je i ono što nije. Ja sam prošle srijede nešto iza 14 sati bio u riječkoj policiji. Ispitivali su me o slučaju prometne nesreće od prije deset godina, kad su poginule dvije djevojke, i koja vozila koristimo. Sin Robert je tada vozio Renault Clio. Auto je bio plave boje i nikad nije imao ogrebotinu niti ikakvo oštećenje jer bih to vidio. Kupio sam ga novog, a sin ga je nakon dvije godine zbog posla mijenjao za radni stroj drobilicu s čovjekom iz Matulja. Pa policija je dva, tri dana nakon te nesreće bila kod nas kući te pregledavala upravo taj auto i razgovarala s nama te im ništa nije bilo sumnjivo. Nitko im nije bio kriv - niti moj sin niti itko. Evo, nakon deset godina strpali su u zatvor očito nekog drugog, a onaj pravi je očito nečiji sin. Ja se čudim kako je došlo do ovoga da su njega okrivili. Po njihovu, on je priznao, ali meni to nitko nije rekao - rekao nam je Robertov otac Petar.

Od samog početka bilo je previše propusta u istrazi

Desetogodišnja impotentna i traljava istraga riječke policije bila je puna propusta, počevši od toga da svi vlasnici i korisnici sumnjivog Renault Clija registrirani u Hrvatskoj nisu kriminalistički tretirani na profesionalan način, pa je tako i rezultat istrage izostao.     

>>> Više o ovom slučaju pročitajte u novom 
broju Expressa koji možete kupiti od petka

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 231
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea
VIDEO: STIGLO ŠEST BORBENIH AVIONA

Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea

Milanović je čestitao svima koji su sudjelovali u nabavi Rafalea. Podsjetio je na Rudolfa Perešina i ostale pilote koji su "dali čudo" u vremenima stvaranja države.
HDZ ima većinu koja će izabrati Jandrokovića za šefa Sabora? Propada oporbeni plan SDP-a...
IZBORNE KALKULACIJE

HDZ ima većinu koja će izabrati Jandrokovića za šefa Sabora? Propada oporbeni plan SDP-a...

Iako se SDSS i Domovinski pokret zasad isključuju iz koalicije, podrška HDZ-ovu Gordanu Jandrokoviću za predsjednika Sabora ne bi trebala biti upitna ni s jedne strane. Time bi HDZ napravio veliki korak i prema vladi...