Obavijesti

News

Komentari 49

Pomogli prebijenom tvoru: U posljednji tren spasili su Medu

Pomogli prebijenom tvoru: U posljednji tren spasili su Medu
3

Obitelj Andrić u Slavonskom Brodu na svojoj terasi ugledala je teško ozlijeđenog tvora. Odnijeli su ga veterinaru Hrvoju Muževiću koji mu je uspio spasiti život

VIDEO

Prelijepo i opasno divlje stvorenje staro oko dva mjeseca dolutalo je prije nekoliko dana na terasu obitelji Andrić u Slavonskom Brodu.

- Bio je teško ranjen, krv mu je curila iz nosa, vukao je stražnje noge, bio je sav jadan, kao da ga je nešto sažvakalo i ispljunulo. Bol i iscrpljenost mladunca pobijedila je strah od ljudi. Očito je izgubio roditelje. Moguće je da su ga napali psi ili mačke ili neka druga šumska životinja - rekao je veterinar Hrvoje Mužević, koji je preuzeo brigu o tvoru.

Pixsell

Trebala mu je pomoć pa je odmah počeo s liječenjem i saniranjem rana. Tvorić, kojemu je dao ime Medo, dobio je apetit i tamanio je sve što mu se ponudilo.

- Žderao je kao mećava, ‘tukao’ je po golubljim jajima, piletini i jetrici te mu se uskoro težina udvostručila. Očito je bilo da će biti dobro i uskoro spreman za povratak u prirodu - kaže Mužević.

Dodaje kako ga je bilo zanimljivo promatrati, premda je nakon obroka najviše volio spavati pod dekicom. Očito mu je tama odgovarala. 

Pixsell

Brzo se oporavio i vratili su ga u prirodu.

- Kad sam ga pustio, otrčao je nekoliko metara, stao je i okrenuo se. Učinilo mi se da je mahnuo repom, a onda je šmugnuo u grmlje - rekao je Mužević.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 49
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.