Obavijesti

News

Komentari 0

Split: Članice SDP-a prošetale rivom u znak borbe za žene

Split: Članice SDP-a prošetale rivom u znak borbe za žene
4

Na današnji dan se obilježava Međunarodni dan žena, pa se tako osim i u svijetu, u obilježavanju dana pridružile i žene iz SDP-a. Htjele su skrenuti pozornost na nasilje

VIDEO

Kako prenosi Dalmacija News žene SDP-a su htjele skrenuti na pozornost na nasilje u obitelji koje žene trpe i na terorizam koji se događa u svijetu.

Kako je izjavila Vesna Alač, predsjenica Foruma žena splitskog SDP-a, žele dati doprinos u borbi nad nasiljem u obitelji nad ženama i da skrenu pažnju na terorizam koji se dešava u svijetu.

Pokretanje videa...

24sata Video 00:38

Sudionice prosvjednog marša nosile su transparente s porukama "Stop nasilju", "Recimo ne nasilju" i "Ne okrećem glavu od nasilja".

Najveći problem u efikasnoj borbi protiv nasilja nad ženama je to što žene prijave nasilje tek kada osjete da im je i dijete ugroženo.

Alač kaže da je zakonom nasilje nad ženama dobro regulirano, ali smo u praksi daleko od zapadnoeuropskih zemalja.

Aida Batarelo, zamjenica splitskog gradonačelnika, koja je isto sudjelovala u šetnji Rivom, rekla je da nije nasilje jedini problem u Republici Hrvatskoj. Ekonomska neizjednačenost, točnije visina plaće, koju žene dobivaju nije ista kao i kod muškaraca. Zbog toga je Republika Hrvatska 59. zemlja u svijetu u jednakosti muškaraca i žena u visini plaća.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.