Obavijesti

News

Komentari 21

Splitski gradonačelnik Baldasar želi tužiti sve koji koriste Uber

Splitski gradonačelnik Baldasar želi tužiti sve koji koriste Uber

Ivo Baldasar ozbiljno razmišlja o tužbi protiv Ubera koji je prije tri tjedna počeo s vožnjama i u Splitu. Prvog vikenda rada Ubera vožnje su bile besplatne, a mnoštvo Splićana je to iskoristilo i instaliralo aplikaciju

VIDEO

Služba Uber je u Splitu počela s radom prije tri tjedna. Uber je velika konkurencija ostalim taksi službama koji zbog njega ostaju bez klijenata, posebice turista koji jednostavno mogu pozvati Uber preko aplikacije i ne trebaju plaćati gotovinom već se naplata odvija preko kartice koja je prethodno unešena u aplikaciju. 

Uber već mjesecima radi i u Zagrebu, a u početku su imali nekoliko incidenata s gnjevnim taksistima kojima oni "kradu" posao. Taksisti diljem svijeta protiv njih se bune jer su jeftiniji, a ne plaćaju doprinose. Milan Bandić je, poput Baldasara, iznosio negodovanje Uberom prije nego je ta taksi služba stigla u Zagreb. 

Milan Bandic

- Tko vam je rekao da Uber dolazi? Ne širite dezinformacije. Mogli su se oni svojoj babi predstaviti. To su njihove želje. Ne mogu raditi bez dozvola Zagreba i resornog ministarstva, a njih nemaju - govorio je svojedobno Bandić.

- Mislim da je riječ o nečemu što je protuzakonito i o svemu bi Ministarstvo financija i Porezna uprava trebali dati svoj pravorijek - rekao je splitski gradonačelnik Ivo Balsadar o Uberu.

- Mi ćemo kao Grad vjerojatno podnijeti tužbu protiv onih koji se koriste platformom "Uber". Jer, u slučaju da to nije protuzakonito, koja je svrha licencija koje izdajemo? Evo, dat ću vam svoje auto, vi ga vozite ujutro, ja ću poslijepodne, naravno karikiram, ali to onda ispada da vam ništa ne treba od dozvola za prijevoz ljudi. To ne vodi ničemu, u početku možda do sniženja cijena, ali nakon toga slijede samo problemi. Tko će odgovarati, tko ih kontrolira, na temelju koje licencije? - pita se Baldasar.

Iz Ubera dodaju da su svi njihovi vozači prošli provjere prošlosti i liječničke preglede te se napominje kako se radi o privatnicima koji su fleksibilni oko svog radnog vremena.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.