Obavijesti

News

Komentari 123

Spojili smo braću: Said je dobio kuću pa našao i vlastitog brata

Spojili smo braću: Said je dobio kuću pa našao i vlastitog brata
3

Nakon objavljene priče o Saidu Muharemiju koji u Puli hrani golubove, javio nam se njegov brat Akif iz Njemačke. Njih dvoje će komunicirati porukama zbog Saidove nagluhosti...

VIDEO

Uzbuđen sam i presretan. Javio mi se moj brat Akif nakon više od 20 godina. Želim se vidjeti s njim, želim pričati s njim, radosnim glasom govori nam Said Muharemi (72).

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:12

Puljani ga znaju kao Muju koji već godinama svakodnevno golubove po gradu hrani kruhom. Kruhom koji je često i njemu jedini obrok. Donedavno je živio u doslovce raspadnutoj straćari u Puli, sve dok mu Puljanin Damir I. nije poklonio kamp kućicu. Nakon što je priča o Muji izašla u 24sata, javio nam se brat Akif Bedžeti (67) koji živi u Njemačkoj. Obitelj nas je kontaktirala mailom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Dolaze prije Uskrsa

- Od kada je tata u novinama vidio svog brata, ne prestaje plakati - stoji među ostalim u mailu. Istoga dana dvojica braće su se konačno čula telefonom. Akif je ostao doslovce šokiran kad smo ga nazvali i rekli da mu brat stoji pokraj nas.

- Za Uskrs dolazim u Hrvatsku, ali molim vas, dajte mi da sada bar čujem glas svog brata - zamolio nas je Akif. Iako smo mu to omogućili, zbog 90-postotonog oštećenja sluha Mujo ga nije uspio puno razumjeti. No tražio nas je bratov broj telefona kako bi se mogli dopisivati porukama.

- Po slikama iz novina vidio sam gdje živi moj brat i to je žalosna stvar. Iako sam planirao doći za Uskrs, probat ću i prije doći da ga vidim i da se nađemo nakon više od 20 godina. Rastavio nas je Domovinski rat - rekao nam je Akif, koji se ražalostio uvjetima u kojima njegov brat živi. 


Muju čeka i aparatić

A cijelu humanitarnu priču pod nazivom “Pomozimo Saidu” pokrenula je mlada Puljanka Marina Jurić (17). Osim kamp kućice, za koju je, kad ju je dobio komentirao: Je li ovo moj hotel do kraja života?, dobit će i prijeko potreban slušni aparatić te zubnu protezu. No najveći dar ove humanitarne akcije bit će mu zagrljaj s bratom.

- Saidu je bio nuđen dom za starije osobe, no on to nije htio prihvatiti. Nudili su mu pučku kuhinju, ali on je to nekako odbijao jer je želio biti sam sa svojim golubovima i mačkama koje hrani. To poštujemo, pa mu pomažemo onako kako on to želi i sad je presretan - rekla nam je Marina Jurić. Dodaje kako će se idućih dana očistiti teren na kojem Said živi. Riječ je o gradskom zemljištu.

- Divan je čovjek, pun vedrine i duha. Uvijek se javi kad mu pošaljete poruku na telefon. Kad me pitaju zašto mu pomažem, pitam ih: A zašto ne - kaže Marina. A Said najviše na svijetu voli mačke i golubove. Puljani ga znaju jer gradom uvijek šeta sa širokim osmijehom. U Pulu se, kaže, doselio 60-ih godina.

- Radio sam godinama u velikoj buci što mi je 90 posto oštetilo sluh i ne čujem dobro - objašnjava Said. Mirovinu je stekao radeći u Siporexu, a rodom je iz Makedonije.

Ne želi u dom

Mujo, kako ga Puljani znaju, svakodnevno hrani golubove. Ne želi u dom, odbio je i hranu iz pučke kuhinje.

Živi u Njemačkoj

Akif je o teškoj situaciji u kojoj mu živi brat saznao iz naših novina.

Kamp kućica

Saidu je Puljanin Damir poklonio kamp kućicu te je iselio iz straćare.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 123
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Ava Karabatić dobila je više glasova od Plenkijeve ministrice kulture Obuljen Koržinek!
SPEKTAKL

Ava Karabatić dobila je više glasova od Plenkijeve ministrice kulture Obuljen Koržinek!

Lani sam u ovo vrijeme bila doma u alkoholiziranom stanju. Ovo je veliki uspjeh za mene i moj mali tim velikih ljudi, rekla je Karabatić