Obavijesti

News

Komentari 0

Sport u 80-ima: Nezaboravni Petrović i 10 dana Univerzijade

Sport u 80-ima: Nezaboravni Petrović i 10 dana Univerzijade
2

Desetak dana nezaboravne Univerzijade ostavio je neizbrisiv trag u svakodnevnici Zagrepčana. Najveća čast ukazana je košarkaškom velikanu Draženu Petroviću

VIDEO

Najznačajniji sportski događaj osamdesetih sigurno je Univerzijada 1987. Za potrebe najveće sportske manifestacije na našim prostorima,  u Zagrebu su sagrađena tri nova bazena, devet dvorana, dotjerane Šalata i Jarun, tadašnji Cibonin centar i obnovljeno je oko 200 fasada! Nema djeteta koje tad nije željelo simpatičnu maskotu Zagija. Ni čovjeka koji se ne sjeća lakopamtljivih stihova 'Zagi, Zagi, Zagi, za Zagreb, za svijet' .

VIDEO

Desetak dana nezaboravne Univerzijade ostavio je neizbrisiv trag u svakodnevici Zagrepčana. Najveća čast ukazana je košarkaškom velikanu Draženu Petroviću koji je posljednji nosio studentski plamen i zapalio vatru koja je gorjela do završetka Univerzijade.

U to vrijeme košarkaška igrališta na Mladosti, Šalati i Tuškancu stalno su bila puna i Zagreb je zahvatila ljubav prema košarci. Cibona je tu uvelike pomogla, na čelu s Draženom Petrovićem i Krešimirom Ćosićem . Sredinom osamdesetih Cibona je ušla u dva finala Kupa prvaka i osvojila oba postavši dvostruki europski prvak!

Dinamo je 1982. napokon, nakon 24 godine čekanja, osvojio svoj četvrti naslov prvaka . Euforija Modrih zahvatila je Zagreb i te godine je Dinamo imao više od 40.000 članova i bio na drugom mjestu u Europi po fanovima, odmah iza Barcelone .

Utakmice su se prepričavale po kafićima s pivom u ruci, na ulicama, na poslu. Miroslav 'Ćiro' Blažević bio je heroj ulice, skupa s Velimirom Zajecom, Zlatkom Kranjčarom i Markom Mlinarićem .

Klub hokeja na ledu Medveščak također je bio u svom zlatnom razdoblju. Tada je nosio ime Medveščak Gortan, po sponzoru koji je pomogao strelovitom uspjehu u osamdesetima. U tom periodu, četiri puta su osvojili Jugoslavenski kup i tri naslova prvaka Jugoslavije. Vodio ih je proslavljeni ruski trener Anatolij

Kostrjukov. Medvjedi su danas ponovno popularni i bodre ih vjerni navijači s tribina vraćajući mu slavu kakvu zaslužuje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'
SNIMKA IZ SPLITA

Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'

SPLIT- U Splitu je zbog nesuglasica u prometu u petak ujutro došlo do vrijađanja i psovanja, a potom i naguravanja i sukoba. Prema snimci portala Dalmacija Danas, u tučnjavi je sudjelovalo pet ljudi. - Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile! - govori muškarac na snimci. - Pusti ga, vidiš da je kreten - čuje se žena. Policijski službenici su četvero ljudi doveli u postaju, protiv svih idu prijave...