Obavijesti

News

Komentari 87

Spremačica optužena za krađu Tarika i Lejle: Nisam kriva!

Spremačica optužena za krađu Tarika i Lejle: Nisam kriva!
2

Anica Jurilj kod Filipovića je čistila od 2010. godine. Samo jedan prsten s briljantom vrijedi 5000 eura, a ukupna šteta koju supružnici potražuju iznosi 150.000 kuna. Oni će svjedočiti na sljedećm ročištu

VIDEO

Dokazat ćemo da je izjava o navodnom dugovanju obitelji Filipović temeljem koje je Općinsko državno odvjetništvo pokrenulo progon potpisana pod prisilom. Tražimo i da oštećenici za svaki komad nakita dostave dokaz o njegovoj vrijednosti, fotografiju, kutiju u kojoj je nakit bio i račun, kazala je Gordana Djurdjević, braniteljica Anice Jurilj.

Bivša Tarikova spremačica, nakon više odgoda, napokon se pojavila na sudu i rekla da se ne osjeća krivom, a imovinsko-pravni zahtjev u visini od 150.000 kuna koji su postavili supružnici Filipović ne smatra osnovanim. Optužnica je tereti da je iz doma supružnika Filipović, kod kojih je radila od 2010. godine, u zagrebačkoj Kustošiji ukrala zlatni nakit i novac u vrijednosti 150.000 kuna. 

- Anica je kod nas počela čistiti na preporuku krajem 2010., prosječno dvaput tjedno. Nakit smo držali u garderobi u spavaćoj sobi. Punica Fehima došla nam je u posjet. Na moj rođendan primijetila je Anicu da se čudno ponaša dok izlazi iz gostinjske sobe u kojoj je ona boravila. Otišla je provjeriti novčanik i primijetila da joj nedostaje 100 kanadskih dolara i zlatni prsten. Anica je priznala krađu. Pravdala se da joj je muž zapao u probleme, da mu kamatari prijete i da je nakit prodala. Kod javnog bilježnika potpisala je potvrdu i obvezala se nadoknaditi štetu. Htjeli smo to riješiti mirnim putem, no do danas ništa nije vratila niti je pokazala namjeru da vrati makar dio - jadao se istražiteljima pokradeni glumac.

Jurilj je Filipovićima, prema optužnici, ukrala pet zlatnih dukata, tri burme, tri zlatne ogrlice te jednu s biserima, osam dječjih zlatnih narukvica i šest naušnica, prsten s briljantom od 5000 eura, 100 dolara i druge predmete. Prijeti joj godina dana zatvora, koliko za Jurilj za ovo djelo traži tužiteljstvo.

Na sljedećem ročištu trebali bi svjedočiti oštećenici Tarik i Lejla Filipović, te Fehima Šehović, Lejlina majka. Po nalogu suda moraju i dostaviti dokaze o vrijednosti za sve ukradene predmete.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 87
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.