Obavijesti

News

Komentari 29

Stado krava izveli na cestu jer su im oduzeli zemlju iz zakupa

Stado krava izveli na cestu jer su im oduzeli zemlju iz zakupa
21

Načelnik Općine Semeljci iz natječaja za zakup zemljišta je u potpunosti izbacio dosadašnje zakupnike. Obitelj Markić kaže da ih se načelnik rješava zbog izbora

VIDEO

Neće više našu zemlju koristiti seljaci iz drugih općina, rekao je Grgo Lončarević, načelnik Općine Semeljci, i iz natječaja za zakup zemljišta u potpunosti izbacio dosadašnje zakupnike, obitelj Markić iz obližnjih Đurđanaca, te prednost dao svojim mještanima, članovima Hrvatske seljačke stranke. Obitelj Markić je na takvu Lončarevićevu odluku reagirala izvođenjem svoje stoke na zelenu površinu ispred sjedišta Općine Semeljci.

- Nakon ovakve samovoljne odluke predsjednika Općine Semeljci osuđeni smo na propast. Unatoč urednom ispunjavanju svih ugovornih obveza na temelju prethodnih 10 godina korištenja te iste zemlje on je odlučio uoči izbora pogodovati svojim stranačkim kolegama i nas baciti na ulicu. Mi jednostavno nemamo više gdje sa stokom i nećemo se maknuti iz središta Semeljaca dok načelnik ne poništi natječaj, kaže Zoran Markić, vlasnik golemog stada koje je u ponedjeljak zakrčilo središte Semeljaca.

Unatoč dogovorenom prosvjedu i obećanju iz Općine Semeljci da će im osigurati vodu za stoku, obitelj Markić i njegovih 700 grla nije dočekalo ništa. Zoran je stoku opasao žicom s niskonaponskom strujom, a nakon tri sata pomakli su životinje na nešto veću livadu radi prehrane. O odustajanju od prosvjeda nije htio ni pomisliti.

- Do jučer smo imali 65 hektara zemljišta za stoku, a danas ništa. Pa, gdje ćemo sa stokom?, pita se Zoran Markić.

Načelnik Općine Semeljci, Grgo Lončarević, nije htio razgovarati s obitelji Markić. Štoviše, poručio im je da stoka nije njegov problem te da mogu, ako hoće, zaklati sva grla i tako ih se riješiti. 

- Obitelj Markić ima zemlju u zakupu i u drugim općinama, dakle nije on ovisan samo o ovome zemljištu. Što se nas tiče, došlo je vrijeme da i naši ljudi rade na zemljištu koje je država prepustila općinama na upravljanje. Imamo zemlje koliko imamo i raspodijelili smo je kako smo mogli. Pa, ne možemo mi kao Općina Semeljci napraviti novo zemljište, kaže načelnik Grgo Lončarević.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 29
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...