Obavijesti

News

Komentari 318

Stanari će moći parkirati samo u svojoj ulici, a ostalo se plaća

Stanari će moći parkirati samo u svojoj ulici, a ostalo se plaća
6

Stanar iz centra Zagreba do sada je za 100 kuna mjesečno mogao parkirati u cijelom gradu. To odlazi u povijest. Sad će platiti i dijelove prve zone i svih ostalih

VIDEO

Stanari koji su imali povlaštene karte za parkiranje u Zagrebu, ubuduće neće moći parkirati u cijeloj zoni, nego samo u svojoj ulici i onima najbližima. 

S vremenom će se blokovi za parkiranje stanara samo ograničavati, pa se Zagrepčani trebaju spremiti da za primjerice 100 kuna mjesečno neće moći ostavljati automobil gdje žele u prvoj zoni.  Također, neće više s povlaštenom kartom za parkiranje u skupljoj zoni imati automatsko pravo i na parkiranje u nižoj zoni. 

Primjerice, sada stanar iz centra sa svojom povlaštenom kartom ima pravo parkirati gdje želi. Onaj iz druge zone, nije mogao besplatno parkirati u prvoj, ali zato je mogao u trećoj. 

Najvažnije su to novosti iz nove promjene u sustavu parkiranja koje je predložio gradonačelnik Milan Bandić i koje će biti usvojene na Skupštini idućeg tjedna. 

Pokušavalo se i ranije uvesti sustav blokovskog parkiranja, ali je uvijek pao zbog sukoba SDP-a i gradonačelnika. 

'Ne može se netko s Britanca besplatno parkirati na Kvatriću'

- U cijeloj Europi nemoguće je da se s kartom stanara može parkirati u cijeloj zoni. Ako netko živi na Britanskom trgu, moći će besplatno parkirati samo na njemu i ulicama oko njega, a parkiranje na Kvaternikovom trgu će platiti – objašnjava na primjeru izvor iz zagrebačke gradske uprave. 

Isti sustav će se primijeniti za cijeli grad. 

I. zona se dijeli na četiri do šest 'podzona', a II. i III. zona i na više 

Kako neslužbeno doznajemo, u prvom valu nove blokovske podjele, prva zona će biti podijeljena u četiri do šest novih "podzona". Za drugu i treću se planira veći broj podjela. 

No, čim se Zagrepčani naviknu na novi sustav, uslijedit će sve veća ograničenja i sužavanje radijusa gdje mogu parkirati stanari. 

Razlike u cijenama između blokova u zoni zasad neće biti. Mjesečna povlaštena karta za stanare je sada 100 kuna za I. zonu, 50 za II. zonu i tek 35 za III. zonu. 

Dobra vijest: Povlaštenu kartu će moći dobiti i zaposlenici

Za obrtnike je cijena u najskupljoj zoni tri puta viša od stanarske, a za tvrtke čak šest puta. 

Dobra novost za obrtnike i tvrtke je da će povlaštenu kartu moći dobiti i njihovi zaposlenici koji naravno nisu prijavljeni na adresi tvrtke. Dosad je povlaštenu kartu mogao dobiti automobil koji je registriran na adresu tvrtke ili obrta, što je stvaralo probleme radnicima čiji automobili su prijavljeni na njihove adrese. 

Po novome, oni će moći dobiti povlaštenu kartu ako dokažu da rade u tvrtki koja je na adresi za koju se traži povlaštena karta.

Bandić opet na sebe preuzima sve odluke oko parkiranja

Novom odlukom Milan Bandić u potpunosti opet na sebe preuzima odlučivanje o cijenama i zonama parkiranja. Prošli saziv Skupštine ga je od toga razvlastio.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 318
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.