Obavijesti

News

Komentari 591

Prosvjed na Savici: Grad dao Crkvi park, oglušio se na žalbe

Prosvjed na Savici: Grad dao Crkvi park, oglušio se na žalbe
5

Na prosvjedu se okupilo više od 2000 građana. Za djecu je i ovo premalo i treba im još prostora, a sad im i to žele oduzeti - objasnila je Tamara Šantek Tomšić, koja ondje stanuje

VIDEO

Grade crkveni kompleks koji će biti velik kao Esplanada i nadali su se da nećemo reagirati, istaknuo je Igor Kramarić iz inicijative Čuvamo naš park, koja se bori protiv gradnje crkve u parku na Savici.

Kramarić je jedan od organizatora prosvjeda Obrani park, obrani grad, na kojem se u subotu okupilo više od 2000 građana.

- Za djecu je i ovo premalo i treba im još prostora, a sad im i to žele oduzeti - objasnila je Tamara Šantek Tomšić, koja ondje stanuje. Stanovnike Savice prvo je lokacijska dozvola za gradnju dočekala na jednom drvetu, a kasnije su je dobili kad su svi bili na godišnjim odmorima.

- Otimaju javni prostor, a da im je stalo, imali bismo i ovaj park i onaj s crkvom - rekla je Nevenka Trumbetaš Bakić, organizatorica incijative. Kompletni projekt gradnje je tajan, ali građani su uspjeli sve saznati prije dva mjeseca.

- Doznali smo da će uz crkvu sagraditi stanove za župnika, vikara i domaćicu, blagovaonicu, dvije dvorane, garaže i ljetnu terasu - ispričao nam je Kramarić. Usto, zvonik će biti visok 45 metara, a na njega će ići križ od sedam metara. Budući da se gradska uprava oglušila na sve njihove žalbe, inicijativa Čuvamo naš park proslijedila je zahtjev Ministarstvu graditeljstva. Građani ne namjeravaju odustati jer je to javno vlasništvo i neće dopustiti da se ponovi slučaj Travno.     

Pokretanje videa...

01:33
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 591
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.