Obavijesti

News

Komentari 49

Šteta 100.000 kn: Ubili su mu pet košuta i dva jelena lopatara

Šteta 100.000 kn: Ubili su mu pet košuta i dva jelena lopatara
9

Lopovi su u noći upali na imanje Krunoslava Prašnjaka (27) pokraj Slatine, koje je u blizini obiteljske kuće. Životinje su odnijeli. Na imanju su ostale tri košute i jelen lopatar

VIDEO

Budući da su košute za nekoliko dana trebale dobiti mlade, šteta se procjenjuje na gotovo 100.000 kuna.

Krunoslav Prašnjak tvrdi kako ovo nije prvi takav slučaj jer mu je netko i lani na sličan način provalio na imanje i ubio košutu, a počinitelja do danas nisu otkrili. Prašnjaku iz Novog Senkovca kraj Slatine lupež ili više njih ušao je u noći na petak oko pet sati u ograđeno obiteljsko dvorište te ubio i potom ukrao pet steonih košuta i dva jelena lopatara.

A sve se to odvijalo, ispričao nam je Prašnjak, samo 100 metara od obiteljske kuće. Nakon što je ugledao krv na nekoliko mjesta na imanju, Krunoslav je ostao u šoku.

- Da nisu bile steone, šteta bi bila oko 50.000 kuna, ali ovako je puno veća. Tog jutra sam, kao i obično, oko četiri sata išao provjeriti sušaru kamilice te sam odlučio obići i divljač. Svi su tad bili na broju, no kad sam se vratio, malo poslije pet sati, košuta i jelena više nije bilo. Odmah sam posumnjao da nešto nije u redu. Nekoliko koraka dalje uočio sam trag krvi i uznemirio se. Slijedio sam ga, doveo me do žice visoke 2,2 metra kojom smo ogradili imanje. Netko ju je jednostavno presjekao i poubijao nam divljač. Našli smo tri lokve krvi i odmah obavijestili policiju - prepričao nam je Prašnjak.

Nije čuo pucnjeve, pa su životinje najvjerojatnije zaklane. Policija je uz pomoć psa tragača pretražila imanje te su fotografirali tragove krvi i rasječenu žicu, ali lupeža zasad nisu otkrili. Krunoslav se boji da će počinitelji i ovog puta ostati neotkriveni.

S uzgojem košuta i jelena on i obitelj bave se posljednje dvije godine, a nakon ovog pokolja ostale su mu još tri košute i jelen lopatar.

- Prestrašeni su i ne znam što će biti s njima. Doživjeli su šok. Ne znam jesu li ih razbojnici poštedjeli, ili ih jednostavno nisu mogli uhvatiti ako su počele bježati. Mi smo ih pripitomili i jele su i nama i susjedima iz ruke. Nismo uspjeli pronaći ubijene košute i jelene, ali neću odustati nego ću podnijeti prijavu protiv nepoznatog počinitelja. Vjerujem da je razbojnicima posao olakšalo i to što se naša divljač nije bojala ljudi nego im se približavala bez straha – rekao nam je vlasnik. Dodao je kako se uzgojem divljači bavi isključivo iz hobija te da na njoj nikad nisu zarađivali.

- Samo želim da policija ovaj put obavi posao i pronađe počinitelja. Nadam se da će u tome uspjeti što prije – zaključio je.  

  

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 49
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa