Obavijesti

News

Komentari 22

Stiglo je zahlađenje: Pljuskovi i grmljavina, snijeg na Sljemenu

Stiglo je zahlađenje: Pljuskovi i grmljavina, snijeg na Sljemenu
4

U 8 sati ujutro u Zagrebu je izmjereno svega 7 stupnjeva Celzijusa, kao i u Krapini, Varaždinu, Križevcima, Osijeku, Kutjevu... U Sl. Brodu, pak, u 8 sati izmjereno je svega 4,8 stupnjeva

VIDEO

Stiglo nam je najavljivano pogoršanje vremena. Tako je u osam sati ujutro u Zagrebu izmjereno svega 7 stupnjeva Celzijusa, kao i u Krapini, Varaždinu, Križevcima, Osijeku, Kutjevu... U Slavonskom Brodu, pak, u 8 sati izmjereno je svega 4,8 stupnjeva. Tek nešto toplije bilo je jutros u Dalmaciji. U Zadru je u 8 sati izmjereno 10 stupnjeva, Šibeniku devet, u Splitu 11 stupnjeva, a u Dubrovniku 12 stupnjeva. U Imotskom je u 8 ujutro bilo 6 stupnjeva.

Kako se vidi na web kameri sa vidikovca,  na Sljemenu je palo i malo snijega.

U utorak će biti promjenljivo do pretežno oblačno uz mjestimičnu kišu ili pljuskove s grmljavinom.  U gorskoj Hrvatskoj ponegdje snijeg uz moguće stvaranje tanjeg snježnog pokrivača, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) za Hrvatsku za utorak.

U Dalmaciji u početku sunčano, a od sredine dana mogući su izraženiji pljuskovi s grmljavinom.

Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, na Jadranu od sredine dana umjerena i jaka bura mjestimice s olujnim udarima, a na južnom dijelu većinom jugo. Najviša dnevna temperatura od 7 do 12, na Jadranu 12 do 17 Celzijevih stupnjeva.

Vozači, prilagodite vožnju

Hrvatski autoklub (HAK). upozorava vozače da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama budući da su u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj mokri i skliski kolnici.

U prekidu je katamaranska linija Jelsa-Bol-Split. Trajekti i ostali katamarani plove redovito.

Pojačan je promet na graničnim prijelazima

Pojačan je promet na graničnim prijelazima. Izlazak teretnih vozila pojačan je na graničnim prijelazima: Bregana - kolona je 2 km i na  Pasjaku, Rupi i Macelju.   Ulazak osobnih vozila u Hrvatsku pojačan je na GP-ima Slavonski Brod i Stara Gradiška, a izlazak na GP- ima Pasjak i Macelj gdje su  čekanja do 15 minuta i na Bregani gdje se čeka  oko 45 minuta.

U petak stiže mraz: Ugrožene poljoprivredne kulture

Nakon razdoblja iznadprosječno toplog vremena, u Hrvatskoj se u tjednu iza Uskrsa očekuje znatan pad temperature zraka, slab snijeg jutros pada na Sljemenu, dok se u gorskoj Hrvatskoj ovog tjedna očekuje stvaranje tanjeg snježnog pokrivača, a u nizinama kiša, doznaje u utorak u Državnom hidrometeorološkom zavodu (DHMZ).

DHMZ posebno upozorana  voćare i vinogradare da se već u prvoj polovici tjedna u gorju očekuje jutarnji mraz, a u drugoj polovici tjedna mraz je izgledan i u nizinama unutrašnjosti Hrvatske.

Prema najnovijim prognostičkim izračunima, vjerojatnost za mraz najveća je krajem ovog tjedna, u petak i subotu.

Preko Hrvatske prolazi hladna fronta i uz zahladnjenje, u gorskoj Hrvatskoj očekuje se i snijeg uz moguće stvaranje snježnog pokrivača.

Ovog će tjedna biti i vjetrovito, u unutrašnjosti uz umjeren, povremeno i jak sjeverac, a na Jadranu buru, koja će u srijedu i četvrtak imati olujne, pa i orkanske udare, navode  iz DHMZ-a.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...