Obavijesti

News

Komentari 32

Stisak prave zime: U nedjelju se neki bude na -12 stupnjeva

Stisak prave zime: U nedjelju se neki bude na -12 stupnjeva
6

Tijekom noći na subotu očekuje se kiša na Jadranu, osim na sjeveru gdje će padati snijeg, kao i u cijeloj unutrašnjosti. Ponegdje se očekuje čak i više od pola metra

VIDEO

Tijekom poslijepodneva se diljem zemlje očekuje jače naoblačenje, na sjevernom Jadranu uz kišu, a u Gorskom kotaru i ponegdje u unutrašnjosti Istre uz snijeg. Na moru će prijepodne puhati umjerena, a podno Velebita jaka bura, dok se u drugom dijelu dana očekuje umjereno do jako jugo. Najviša temperatura će na Jadranu danas biti od osam do 13, a na kopnu od -1 do četiri stupnja Celzijusa. 

Tijekom noći će kiša padati i drugdje na Jadranu, a u većini kopnenih krajeva i na sjevernom Jadranu snijeg.  Hladnoću će dodatno pojačati sjeverac na kopnu i bura na moru. Jutarnje temperature u subotu na kopnu bit će ispod ništice, a na moru od 0 do 12 stupnjeva. 

U subotu će snijeg u unutrašnjosti padati skoro cijeli dan, a na Jadranu će kiša slabjeti od sjevernog prema južnom dijelu. U srednjoj i južnoj Dalmaciji ujutro su mogući i grmljavinski pljuskovi. 

Osjećaj hladnoće 'podebljat' će jaki vjetar

U unutrašnjosti će puhati umjeren do jak sjeveroistočnjak, na sjeveru Jadrana jaka do olujna bura dok će na srednjem i južnom Jadranu puhati snažan sjeverozapadnjak. Krajem dana oborine će prestati. 

Vozačima se savjetuje da ne kreću na put jer se očekuju i problemi u prometu.

Razvedravanje u nedjelju

U nedjelju se očekuje razvedravanje, pa će u središnjim, sjeverozapadnim i gorskim predjelima unutrašnjosti te na sjevernom i srednjem Jadranu biti pretežno sunčano. Samo će u Slavoniji i Dalmaciji do sredine dana biti umjereno oblačno, ponegdje s malo snijega, a na obali kiše. 

Nedjelja: U unutrašnjosti -7, Gorskom kotaru -12, na Jadranu -1 

Jutarnje temperature će u nedjelju u unutrašnjosti biti od -7 u kontinentalnom dijelu do -12 stupnjeva u Gorskom kotaru i Lici. Na Jadranu će se temperature spustiti do -1, osim na jugu gdje se očekuju temperature između 1 i 4 stupnja Celzijusa.  U unutrašnjosti će puhati umjeren sjeverac, a na moru jak bura i tramuntana.

U Zagrebu do 20 centimetara snijega

U Zagrebu se također tijekom noći na subotu očekuje snijeg, javlja Državni hidrometeorološki zavod. Prema prijašnjim prognozama, u Zagrebu bi tijekom vikenda trebalo napadati do 20, a u Lici i Gorskom kotaru do 50 centimetara snijega. 

Split spreman za snijeg

Poučena snježnom katastrofom iz veljače kada je Split ostao okovan ledom, gradska uprava je na najvažnije splitske točke dostavila 25 tona soli i sipine za ceste i napravila novi plan čišćenja snijega s prioritetnim točkama. Također, svi građani i vlasnici poslovnih prostora su upozoreni da sami moraju čistiti snijeg ispred svojih zgrada, odnosno kafića i dućana. U pripremu i opremu Split je uložio milijun i 800 tisuća kuna. Ukupno ima pet ralica i šest posipača soli, javlja Slobodna Dalmacija.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 32
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.