Obavijesti

News

Komentari 71

Što nas čeka: Nakon kratkog smirenja dolazi obilan snijeg?

Što nas čeka: Nakon  kratkog smirenja dolazi obilan snijeg?
1

Ako se ove dugoročne prognoze obistine, u gorju bi do iduće nedjelje (15. siječanj) moglo biti i više od pola metra snijega, dok se u Zagrebu i okolici očekuje između 20 i 30 centimetara

VIDEO

Meteoalarm je za subotu i nedjelju cijeli Jadran i otoke označio crvenom bojom. Očekuju se vrlo niske temperature i jaki udari vjetra.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

00:22

POGLEDAJTE VIDEO: Kadrovi oštre zime u Hrvatskoj

Pokretanje videa...

00:51

More je već i u subotu u nekim dijelovima zaleđeno, primjerice u Jadrtovcu pokraj Šibenika gdje su čamci uz obalu okovani ledom.

Evo što nas čeka do kraja idućeg tjedna: 

Prema prognozi DHMZ-a, od nedjelje do utorka na kopnu će biti promjenljivo oblačno sa sunčanim razdobljima. U nedjelju i utorak mjestimice uz više oblaka uglavnom slab snijeg. I dalje vrlo, vrlo hladno, osobito u noći i ujutro kada će temperatura zraka biti uglavnom od -15 do -9 °C.

Na moru djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku. U utorak mogući mjestimice pljuskovi. Bura i tramontana slaba do umjerena, još u nedjelju na južnom dijelu vrlo jaka. Jutra i dalje hladna uz temperaturu zraka od -7 do -2, a najviša dnevna temperatura zraka ipak u manjem porastu i bit će uglavnom od 2 do 5 °C.

I u srijedu će biti vrlo slično, a onda u četvrtak dolazi kratkotrajno zatopljenje. Južina će u drugom dijelu četvrtka i do petka poslijepodne u unutrašnjosti podići temperaturu i do 5-6 stupnjeva iznad nule, ali onda u petak kreće kiša i novo zahlađenje, ali i snijeg. 

U Gorskom kotaru i Lici snijeg se očekuje već u četvrtak.

 

Ako se prognoze obistine, u gorju će do nedjelje biti i više od pola metra snijega, nekoliko centimetara past će i na nekim dijelovima Jadrana i krajevima uz njega, dok se u Zagrebu i okolici očekuje između 20 i 30 centimetara.

Prema Istrametu, ovako bi to trebalo izgledati u nedjelju:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 71
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.