Obavijesti

News

Komentari 429

Sukob oko Jakovine: Reiner izbacio Stazića iz sabornice

Sukob oko Jakovine:  Reiner izbacio Stazića iz sabornice
4

Mostova Ružica Vukovac je za stanje u poljoprivredi optužila bivšeg ministra Tihomira Jakovinu. Stazić je tražio povredu poslovnika. Posvađao se s Reinerom...

VIDEO

Nakon što je Mostova Ružica Vukovac u Saboru tražila stanku zbog programa ruralnog razvoja, te u svom govoru za stanje u poljoprivredi optužila bivšeg ministra Tihomira Jakovinu, povredu Poslovnika tražio je Nenad Stazić.

- Kad zastupnik svojim ponašanjem odstupa od općih pravila ponašanja u Saboru. Naime, zastupnik mora štititi opće interese, a ne svoje osobne. Koliko sam čuo jučer u emisiji Otvoreno roditelji gospođe Ružice su poljoprivredni proizvođači. Ona ovdje napada bivšeg ministra Jakovinu zbog toga da bi zaštitila svoj osobni interes i interes svojih roditelja. To je bitno odstupanje od pravila ponašanja u ovom Saboru. Držim da je to nešto nedopustivo. A ako treba, mi ćemo ovdje skupiti dobrovoljne priloge da pomognemo njezinim roditeljima zbog toga što nisu, mimo kriterija, dobili novac - rekao je Stazić. 

Prekinuo ga je predsjedavajući Željko Reiner

- Kolega Stazić, ovo što ste sad napravili, svjesni ste toga da je to zlorabljenje Poslovnika - rekao je Reiner, a Stazić mu je uletio u riječ. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Ono što ste vi napravili, kad ovo dopustite, to je zloporaba Poslovnika - rekao je Stazić, a Reiner mu zaprijetio da s njim ne polemizira. 

- Hoću! Hoću - uzvratio je Stazić. 

- Zabranjujem vam to i oduzimam vam riječ, a sljedeći put ću vam trajno oduzeti riječ i izbaciti vas iz dvorane, ako se nastavite tako ponašati. Ne možete terorizirati cijeli parlament na taj način - rekao je Reiner, a zatim i zatražio od Stazića da napusti sabornicu.

- Kolega Stazić, ja vas molim da napustite dvoranu - rekao je.

Vladajući su počeli pljeskati, a Stazić je izašao.

'Izbačen sam zbog istine'

Izjavu je dao ispred sabornice. 

- Izbačen sam iz Sabora opet zbog istine. Roditelji kolegice Ružice, jučer je spomenuto u Otvorenom, su poljoprivredni proizvođači. Očito im bivša Vlada, bivše Ministarstvo poljoprivrede nije dalo novac na koji su računali i ona sad provodi jedan privatan rat iz osobnih interesa protiv bivšeg ministra Jakovine. To je nedopustivo ponašanje jednog saborskog zastupnika koji je prisegnuo da će štititi opće interese Republike Hrvatske, a ne svoje i svojih roditelja. Ja sam na to upozorio. Predsjednik me izbacio iz sabornice, ništa drugo se ne može od HDZ -a  ni očekivati. Oni tako reagiraju na istine. To je njihova reakcija, jedina - rekao je Stazić. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 429
VIDEO

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag