Obavijesti

News

Komentari 132

Superpolicajka Petra: Bio je u šoku, prijetila sam mu lisicama

Superpolicajka Petra: Bio je u šoku, prijetila sam mu lisicama
8

ANĐEO ČUVAR Zadarska policajka Petra Mitrović (33) je sat i pol čuvala i tješila motociklista koji je sletio s Jadranske magistrale i polomio noge. Na oštrim stijenama čekali su pomoć...

VIDEO

Policajka Petra Mitrović (33) prva je došla do ozlijeđenog motocikliste, koji se u subotu poslijepodne na jadranskoj magistrali, kod Modriča, survao u provaliju duboku 15 metara.

M.Č. (36) iz Mandre s otoka Paga jurio je svojim Ducatijem Streetfighterom od 120 KS prema Starigradu gdje su ga čekali prijatelji motoristi. Iza pretjecanja osobnog vozila, krenuo je u svladavanje još jednog oštrog desnog zavoja, kod Modriča. U jednom trenutku je proklizao. Odbojnik je zaustavio motocikl, ali ne i vozača. On je, prema policijskom izvješću, proletio između asfalta i branika i pao u provaliju. Dočekale su ga oštre stijene, na koje je pao leđima, ali imao je na svu sreću kompletnu motociklističku opremu koja je značajno ublažila pad.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

00:46

Na magistrali poviše provalije, odmah se zaustavio autobus čiji su vozači vidjeli stravičan pad. Pohitali su prema vozaču kako bi mu pružili pomoć. Ubrzo je obaviještena i policija koja je kontaktirala najbližu patrolu u Starigradu. 

Na mjesto nesreće stigla je Petra s kolegom policajcem. Ona se prva pustila do ozlijeđenog motociklista te ga čuvala i tješila sat i pol vremena do dolaska Hitne pomoći.

- Kolega i ja smo došli na mjesto događaja. Spustili se. Motociklist je imao svu potrebnu opremu. Bio je u šoku. Nepomično je ležao. Pitao me: "Gdje sam i kako sam pao?". Pitao je to milijun puta u tih sat i pol. Činilo mi se kao da sam uz njega godinama. Žalio se na bolove u desnoj nozi, usnica i zubi. Provjerila sam kroz kacigu ima li krvi, bojala sam se da se ne uguši. Prošli smo tečaj pružanja prve pomoći u policijskoj akademiji, ali drugačije je kad dođete na mjesto nesreće. Zapričavala sam ga da ne padne u nesvijest - govori hrabra policajka.

Vozač je bio u šoku i krenuo se micati, na što mu je Petra, priznaje, morala zaprijetiti lisicama.

- Rekla sam mu: Molim te ne mrdaj, vezat ću te lisicama. Uhvatila sam ga za ruke - kaže Petra kroz smijeh dodajući da ju je na kraju ipak poslušao.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:07

Ekipa Hitne pomoći nije se mogla spustiti do provalije pa je morala otići nešto niže od mjesta nesreće i spustiti se uz obalu kako bi došli do unesrećenog motociklista. Prvi spašavanju su asistirali spasioci HGSS-a koji imaju potrebnu opremu za dolazak do nepristupačnog terena.

- Kolegica iz Hitne ga je pregledala. Pitala ga je kako se osjeća. Počeo je padati u šok, bio je jako blijed. Meni je rekla da ga pridržim. Onda je došao HGSS, stavili su ga na nosila - kaže policajka.

POGLEDAJTE VIDEO: Policajka Petra opisuje u kakvom je stanju zatekla motociklistu

Pokretanje videa...

00:57

Motociklist je u padu zadobio prijelome kostiju obje noge, a liječnici su kazali kako će njegov oporavak biti dugotrajan i težak.

- Zvala sam bolnicu da pitam kako je. Nisam htjela uznemiravati obitelj - rekla je policajka, koja kaže kako se i sama voli provozati na motoru. Dodaje da nisu motociklisti divljaci i da se nesreće poput ove svakom mogu dogoditi.

POGLEDAJTE VIDEO: Prvu je pomoć naučila na akademiji, no Petra kaže da je sve drugačije na licu mjesta

Pokretanje videa...

01:26

Na ovom dijelu ceste poginuo je i jedan Petrin kolega.

- To mi je izrazito žao, teško je kad izgubite kolegu i prijatelja. Sve nas je ta vijest potresla - kazala je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 132
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.