Obavijesti

News

Komentari 64

Sve predsjednikove ljubavnice: Marilyn je bila tek jedna u nizu

Sve predsjednikove ljubavnice: Marilyn je bila tek jedna u nizu
1

Najslavnija ljubavnica omiljenog američkog predsjednika Marilyn Monroe bila mu je samo kratkoročna zabava. Istina, baš je volio plavuše, ali nije imao ništa protiv crnki, brineta, riđokosih..

VIDEO

Općepoznato je da je američki predsjednik John F. Kennedy osim svoje zakonite žene bio u vezi s mnoštvom drugim lijepih dama. Mijenjao je žene i prije braka, a ženidba ga nije ni najmanje zaustavila da nastavi sa svojim omiljenim hobijem.

Za vrijeme sastanka na Bermudima s britanskim premijerom Haroldu Mcmillanomu 1961. Kennedy mu se požalio:

- Baš me zanima, kako je tebi Harold? Ja ako nisam sa ženom dulje od tri dana, dobijem strašnu glavobolju -kazao je  Kennedy britanskom premijeru.

Kako su kroz njegov život prodefilirale mnogobrojne ljepotice Kennedyja je očito glava rijetko boljela. Popis svih koje su mu grijale krevet stvarno je dugačak. Ovo su samo neke od njih...

Judith Campbell Exner 

Judith Campbell Exner jedna je od najkontroverznijih predsjednikovih ljubavnica. S Kennedyjem  je 1961. upoznao Frank Sinatra, a i njemu je bila ljubavnica. Istodobno se viđala s Kennedyjem i sa šefom Cose nostre. Navodno je prenosila Kennedyjeve poruke mafijaškom šefu Samu Giancani i dogovarala im sastanke. 

Njezine je ružičaste gaće Jackie navodno našla u svome krevetu. Judith se s predsjednikom sastajala u hotelima, u Bijeloj kući i obiteljskom domu u Georgtownu, no nikad nije željela otkriti konkretan razlog prekida dvogodišnje veze. Exner je umrla 1999. u 65-oj godini.

Mary Pinchot Meyer 

Mary Pinchot Meyer poznavala je Kennedyja još iz srednje škole. S njim je imala aferu još dok je bila u braku sa dužnosnikom američke obavještajne službe Cordom Meyerom. Navodno je, za razliku od ostalih ljubavnica, Kennedy s Mary mogao razgovarati o politici. Doznavši da mediji znaju o njihovoj dvogodišnjoj vezi, Kennedy je odlučio prekinuti.

Profesionalni ubojica smaknuo je 1964. nedaleko od kuće u Georgetownu. Njezino su ubojstvo često povezivali s Kennedyjevim.

Mimi Beardsley Alford

Bila je pripravnica u Bijeloj kući 1962. godine. Tada je imala 19 godina. O svojoj vezi s predsjednikom, koja je trajala godinu i pol dana šutjela je punih 40 godina.

On joj je navodno bio prvi muškarac. Ponekad bi s njim provela cijelu večer, a ponekad bi njihovi susreti bili kratki. 
"Ni za čim ne žalim. Bila sam mlada i beskrajno zaljubljena. Tu činjenicu ne mogu izmijeniti", napisala je u svojim memoarima objavljenim 2012. Ona ga nikad nije zvala po imenu nego samo "Gospodine predsjedniče"
Kazala je da je bio magnetski privlačan, ali da on zapravo nije tražio vezu koja bi mogla zamijeniti njegov brak.

Jill Cowan i Priscilla Wear

Imale su kodna imena Fiddle i Faddle. Obje su navodno, često odlazile na golišavo kupanje sa predsjednikom, pa se mokrih kosa vraćale na radno mjesto tajnice u Bijeloj kući.

Jill je radila je kao tajnica u odjelu za medije i često je pratila predsjednika na službenim putovanjima. Nikad nije komentirala detalje njihovog odnosa. Priscilla Wear je također bila tajnica, a navodno je Jackie bila svjesna afera svog muža. Kazala je francuskom novinaru koji je ostao zatečen njezinim riječima: To je djevojka (misleći na Priscillu) koja je navodno spavala s mojim mužem..

Gunilla von Post

Švedsku ljepoticu i aristokratkinju Gunillu von Post upoznao je prije nego što je oženio Jackie. Gunilla von Post imala je 21 godinu kad je na francuskoj rivijeri upoznala 15 godina starijeg Kennedyja. To je bilo ljeto 1953. godine, a u rujnu iste godine zakleti neženja Kennedy je oženio Jacqueline Bouvier.

Plesali su cijelu noć i rastali se poljupcem. 
- Privukao me je i strasno poljubio. Pod mjesečevom svjetlošću njegove oči bile su plave kao ocean – napisala je ona kasnije u svojim memoarima.

Nakon toga dana stalno joj je slao pisma u kojima je isticao da se želi razvesti od Jackie i biti s njom.
– Čini se da ću potkraj kolovoza doći u Europu. Hoćeš li imati vremena da se vidimo? Što radiš sada… Mislio sam unajmiti brod i ploviti Mediteranom dva tjedna. Ja, i ti kao posada. Što misliš? – stoji u jednom pismu.
Vezu su konzumirali dvije godine kasnije u jednom švedskom dvorcu.
Imala sam ga tjedan dana. Prekrasnih tjedan dana koje mi nitko ne može oduzeti – izjavila je jednom.
Nekoliko mjeseci poslije, Kennedy joj je poslao posljednje pismo u kojem je rekao kako su njegovi osjećaji prema njoj komplicirani. Gunilla von Post umrla je 2011.

Ellen Rometsch

Kennedy je imao aferu i sa Ellen Rometsch, za koju se sumnjalo da je komunistička špijunka. Crnokosa zavodljiva 27- godišnja izgledom je podsjećala na Elizabeth Taylor. Radila je kao elitna prostitutka i često je posjećivala zabave na bazenu organizirane za uglednike Bijele kuće. Navodno je sve što je doznala prenosila istočnonjemačkom veleposlanstvu. Kennedy je to doznao, ali se nije se previše uzrujao. No, njegov brat Robert jest, pa je Ellen dva mjeseca kasnije deportirana. 


 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 64
VIDEO

'Sočni' detalji iz života fatalne Coco: Voljela plemića i nacista
MIRIS SKANDALA

'Sočni' detalji iz života fatalne Coco: Voljela plemića i nacista

Ljubiteljica aristokracije, milijunaša i nacista - genijalna modna ikona Coco Chanel cijelo vrijeme okupacije Francuske provela je u hotelu Ritz gdje je bila smještena nacistička vrhuška

Toranj smrti: I danas živimo u strahu da ćemo izgorjeti živi...
GRENFELL TORANJ

Toranj smrti: I danas živimo u strahu da ćemo izgorjeti živi...

Poznati londonski neboder Grenfell na današnji dan prije dvije godine planuo je kao šibica. U požaru je život izgubile 72 ljudi, dvoje ih je podleglo ozljedama u bolnici dok je 70 ljudi bilo ozlijeđeno
Sloboda i strah na Kosovu: 'Da tu nije NATO, izbio bi novi rat'
20 GODINA OD PREKRETNICE

Sloboda i strah na Kosovu: 'Da tu nije NATO, izbio bi novi rat'

NATO-ova tromjesečna intervencija zaustavila je nasilje između albanskih separatista i srpskih snaga kojima je upravljao Slobodan Milošević. Iako je nasilje zaustavljeno, dvije se strane nikada nisu pomirile u cijelosti