Obavijesti

Promo sadržaj

Sve više studenata iz Hrvatske iz inozemstva dolazi u Šibenik

Sve više studenata iz Hrvatske iz inozemstva dolazi u Šibenik
9

Uz suvremeno opremljen prostor i međunarodno priznate programe, VUŠ omogućava i potiče sudjelovanje u terenskoj nastavi, studijska putovanja, projektni rad i e-učenje

Diplomante VUŠ-a očekuje vrlo velika mogućnost zaposlenja u struci. Poseban šarm studiranju daje opušten život u mediteranskom turističkom središtu, u neposrednoj blizini dvaju nacionalnih parkova.

Upisne kvote popunjene već u prvom upisnom roku

Veleučilište u Šibeniku javno je visoko učilište osnovano 2006. godine, a ustrojava i izvodi stručne studije iz područja društvenih i tehničkih znanosti na preddiplomskoj i diplomskoj razini studija. Iz godine u godinu vlada sve veći interes budućih studenata tako da su upisne kvote popunjene već u prvom upisnom roku. Na VUŠ-u trenutno studira preko 1100 studenata, od čega gotovo 70% čine studenti izvan Šibenika.

Mogućnost zaposlenja veća od 90%

Od početka visokog obrazovanja do sada u Šibeniku je diplomiralo preko 3000 studenata (oko 300 godišnje). Stručne studije i znanstveno-stručni rad izvodimo na najvišoj razini kvalitete i izvrsnosti. Studente obučavamo kako kritički razmišljati, uspješno komunicirati, donositi odluke, uspješno voditi tvrtke i upravljati razvojem lokalne i nacionalne zajednice. Prema dostupnim izvješćima HZZ-a, zapošljivost završenih studenata Veleučilišta u Šibeniku viša je od 90%.

Terenska nastava, međunarodni projekti, studijska putovanja i e-učenje

Uz klasičnu nastavu i sustav e-učenja, studenti sudjeluju u terenskoj nastavi, znanstveno-stručnim konferencijama, studijskim putovanjima, izradi stručnih i znanstvenih radova i raznim projektima. Stručna praksa osigurana je na partnerskim institucijama lokalne samouprave i  poslovnim subjektima u županiji. Međunarodna mobilnost omogućena je kroz programe ERASMUS+ i CEEPUS. U okviru veleučilišta djeluje i novinarska i sportska sekcija, a Studentski zbor aktivan je u organizaciji društvenog života i stručnih događanja.

Međunarodno priznate akreditacije i certifikati

Primjenjujemo međunarodno priznate norme i standarde te se kontinuirano usavršavamo i poboljšavamo s aspekta studijskih programa, kadrova i projekata. Svi studijski programi Veleučilišta akreditirani su od strane Agencije za znanost, i visoko obrazovanje RH 2013. Od 2011. Veleučilište je nositelj certifikata ISO 9001:2008., a danas primjenjujemo tzv. kombinirani model razvoja sustava kvalitete uvažavajući zahtjeve ESG smjernica i međunarodne norme ISO 9001:2008.

Visoki standardi studentskog života u mediteranskom turističkom središtu

Suvremena knjižnica i novouređeni studentski dom i restoran osiguravaju visok standard studentskog života. Dostupna je i stručna pomoć u oblikovanju karijere te savjeti psihologa. Život u Šibeniku - tipičnom mediteranskom gradu na obali u neposrednoj blizini dvaju nacionalnih parkova studiranju daje sasvim novu dimenziju. Uz opuštenu svakodnevicu i sve bitne sadržaje dostupne u neposrednoj blizini, studenti željni aktivnog života lako mogu organizirati izlete u prirodu, biciklističke ture, planinariti ili obilaziti neke od brojnih sportskih i kulturnih događanja.

Studiranje u Šibeniku je sve više „in“. Provjerite zašto. Informirajte se o studijskim programima Veleučilišta i studirajte u Šibeniku! Detalje potražite na www.vus.hr ili nas direktno kontaktirajte elektroničkom poštom (dekanat@vus.hr) ili telefonom (+385 22 311 077).

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Pet savršenih lokacija za fotografiranje u Hrvatskoj koje morate posjetiti
PROMO

Pet savršenih lokacija za fotografiranje u Hrvatskoj koje morate posjetiti

Hrvatska je zemlja bogate povijesti, spektakularne prirode i nevjerojatnih prizora koji ostavljaju bez daha

HUB i EIB pokreću dvogodišnju edukaciju mladih poduzetnika i srednjoškolaca
PROMO

HUB i EIB pokreću dvogodišnju edukaciju mladih poduzetnika i srednjoškolaca

Incijativa „Financije za nove generacije" ključan je korak u osnaživanju financijske pismenosti i poduzetničkog duha među mladim generacijama u Hrvatskoj
Hrebak: 'Grad Bjelovar prvi će u Hrvatskoj koristiti geotermalnu energiju za svoje potrebe'
PROMO

Hrebak: 'Grad Bjelovar prvi će u Hrvatskoj koristiti geotermalnu energiju za svoje potrebe'

Do sada se nitko nije upustio u ovako velik i opsežan posao, koji je usto dugotrajan te vrlo skup, rekao je bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak te dodao da tek sad očekuje ekspanziju investicija i ulaganja u Bjelovar