Obavijesti

News

Komentari 5

Svijet osudio 'barbarski zločin' i izrazio solidarnost s SAD-om

Svijet osudio 'barbarski zločin'  i izrazio solidarnost s SAD-om
4

Brojni čelnici država i vlada osudili su u nedjelju najgori masovni pokolj u povijesti Sjedinjenih Država u kojemu je 50 osoba ubijeno i 53 ranjene u gay klubu u Orlandu

VIDEO

Brojni čelnici država i vlada osudili su u nedjelju najgori masovni pokolj u povijesti Sjedinjenih Država u kojemu je 50 osoba ubijeno i 53 ranjene u gay klubu u Orlandu, na Floridi koji je, navodi agencija AMAQ, povezan sa skupinom Islamskom državom a počinio ga je "borac IS-a".

Francuski predsjednik Francois Hollande je u priopćenju "s užasom osudio pokolj (...) i izražava punu potporu Francuske i Francuza američkim vlastima i narodu u toj kušnji".

Britanski premijer David Cameron je na Twitteru poručio da je "užasnut vijestima o noćašnjem pokolju u Orlandu. Moje su misli sa žrtvama i s njihovim obiteljima".

Papa Franjo je preko svog glasnogovornika Federica Lombardija rekao da je "strašan pokolj koji se dogodio u Orlandu u kojemu su stradale mnoge nedužne žrtve, potaknuo (...) duboki osjećaj gnušanja, osude, boli i uznemirenosti zbog još jedne pojave smrtonosnog ludila i bezumne mržnje".

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ruski predsjednik Vladimir Putin je u priopćenju Kremlja ocijenio da je riječ o "barbarskom zločinu" i izrazio sućut obiteljima žrtava.

Jens Stoltenberg, glavni tajnik NATO-a, u priopćenju je izrazio solidarnost s "LGBT zajednicom i s američkim narodom", rekavši da "nas teror i mržnja neće promijeniti. Članice NATO-a i dalje će biti ujedinjene u borbi protiv terorizma".

Talijanski premijer Matteo Renzi je na Twitteru izrazio "solidarnost i potresenost talijanske vlade gnusnim pokoljem u Orlandu, na Floridi. Naše srce je s našom američkom braćom".

Španjolski premijer Mariano Rajoy je na istoj društvenoj mreži "oštro osudio gnusni napad u Orlandu. Zajedno ćemo se i dalje boriti za slobodu, protiv mržnje i barbarstva. Španjolska je uz SAD".

Ašraf Gani, predsjednik Afganistana, odakle je obitelj osumnjičenika za pokolj Omara Mateena, poručio je na Twitteru da "osuđuje taj užasan napad u Orlandu i da ništa ne može opravdati ubijanje civila. Moje su misli s obiteljima, žrtvama, s američkim narodom i vladom".

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu je u priopćenju "u ime izraelskog naroda i vlade uputio američkom narodu izraze iskrene sućuti nakon strašnog napada na LGBT zajednicu u Orlandu".

Belgijski premijer Charles Michel je na Twitteru rekao da je "žalostan zbog gubitka tolikih nedužnih života u pokolju u Orlandu. Iskreno suosjećamo s obiteljima".

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a