Obavijesti

News

Komentari 112

'Tata se teško kreće i obično ne prelazi cestu gdje nema zebre'

'Tata se teško kreće i obično ne prelazi cestu gdje nema zebre'
5

Nikola Marinković (86), na kojeg je autom naletio Saša Lozar, u mladosti je bio državni prvak u kuglanju. Sašu Lozara nesreća je jako potresla. Teško se nosi s posljedicama naleta

VIDEO

Moj otac se vrlo teško kreće i nema običaj prelaziti cestu gdje nema zebre i semafora, ispričala je u nedjelju kći Nikole Marinkovića (86), na kojega je u subotu oko 11 sati na Selskoj cesti u Zagrebu automobilom naletio pjevač Saša Lozar.     

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:26

Marinković, koji je u mladosti bio državni prvak u kuglanju te, do prije nekoliko godina, tajnik Kuglačkog saveza Grmoščica, u subotu je četiri i pol sata proveo na operaciji u KBC-u Sestre milosrdnice u Zagrebu.

- Rekli su mi da mu je slomljena noga na dva mjesta i četiri rebra te da su ga spojili na respirator kako mu rebra ne bi slučajno oštetila pluća dok diše. U subotu je cijeli dan proveo u šok-sobi. Slomljena mu je i zdjelica, druga noga te su mu ruke pune modrica - rekla nam je njegova kći. Noć je protekla u redu, a Marinković se u nedjelju, počeo se buditi iz narkoze. Kćer ga je posjetila u bolnici, te ju je prepoznao. Nije mogao govoriti.

- Iako mu daju lijekove, vidjelo se da ga jako boli - ispričala nam je. U subotu prijepodne, kad je stradao, navodno je išao u Dom za starije na Trešnjevci, gdje svaki dan ruča.

- Ne razumijem zbog čega bi on, koji koristi štap za hodanje, tako prelazio cestu preko pet prometnih trakova. Odgovor nisam uspjela dobiti ni od policije jer oni čekaju izvješće iz bolnice kako bi mogli napraviti zapisnik. Rekli su mi da još ne znaju tko će dobiti prijavu za nesreću - objasnila je. Marinković na Trešnjevci živi s unukom, koji skrbi o njemu. Osim njega ima još troje unučadi. Geodet je po profesiji te je zbog posla prešao pola svijeta. Radio je za tvrtku koja je u Africi, Iranu te Jugoslaviji trasirala plinovode i crtala karte.

- On se do 70. godine bavio sportom, kuglanje mu je velika ljubav. Nikad nije bio bolestan niti je pio tablete, a kod liječnika je uglavnom obavljao samo sistematske preglede. Nije navikao na bolnice ni mirovanje, bojim se da će mu biti teško - zabrinuta je kći.     

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 112
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice
OKLIZNULA SE

VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice

Vještak Stanko Smodlaka  je potvrdio da je u nesreći smrtno stradala žena od udara vlaka koji se kretao iz Perkovića prema Solinu
Manjine: Jandrokovića ćemo podržati za predsjednika Sabora
ODLUČILI NAKON SASTANKA

Manjine: Jandrokovića ćemo podržati za predsjednika Sabora

Tom bi odlukom HDZ uz svoj 61 mandat imao svih osam 'manjinaca' te bi u slučaju da se dogovore s Domovinskim pokretom koji ima 13 mandata imali 82 ruke