Obavijesti

News

Komentari 124

Tinejdžerka džihadistica sluša Biebera i slavi napade na Fejsu

Tinejdžerka džihadistica sluša Biebera i slavi napade na Fejsu
1

Njemačka: Safia S. je izvela prvi teroristički napad u zemlji. Nožem je napala policajce i jednog je teško ozlijedila. Kod nje su našli poruke koje ju povezuju s ISIL-om

VIDEO

Safia S. je njemačka državljanka, koja ima 16 godina, a prijeti joj deset godina zatvora. Pred sudom odgovara za pokušaj ubojstva policajca (34) u Hannoveru i povezanost s ISIL-om, piše Bild. 

Krajem veljače ove godine dvojica policajaca su Safiji prišli na željezničkoj stanici kako bi je legitimirali. Izvadila je nož i napala ih. Istražitelji su kasnije u njezinom mobitelu našli poruke koje je povezuju s ISIL-om


- Jučer je bio moj najljepši dan - napisala je Safia nakon napada u Parizu.

Safia ima njemačko državljanstvo, a porijeklom je iz Maroka. Roditelji su joj se razveli. Obožava Justina Biebera, a na fotografijama koje je objavila na društvenim mrežama pozira s mačkom. Majka ju je odgojila u strogo religioznu djevojku. Išla je svaki petak u džamiju gdje je upoznala ljude koji su je radikalizirali.

Kada je imala samo sedam godina snimili su je kako u grupi radikalnih salafista. Slabašnim je glasom citirala retke iz Kurana. Policija je protiv nje vodila istragu još prije dvije godine.

Navodno je imala veze s Mohamadom Hasanom, Nijemcem porijeklom iz Sirije. On je navodno bio povezan s planiranjem napada tijekom nogometne utakmice na stadionu u Hannoveru u studenom prošle godine. Policija je napad uspjela spriječiti. Hasan je kasnije pobjegao iz Njemačke, a uhvatili su ga u Grčkoj.

Prijavila ju je baka

Safijina baka obavijestila je vlasti o tome da se njezina unuka radikalizirala. Safia je u siječnju otišla iz Njemačke i preko Turske je pokušala otići u Siriju i pridružiti se džihadistima. U Istanbulu je uhićen njezin brat koji je također htio otići u Siriju.

Vraćen je u Njemačku gdje je završio na psihijatriji. Safijina majka je u siječnju 2016. godine prijavila nestanak svoje kćeri. Sama ju je otišla tražiti. U veljači su se majka i kći zajedno vratile kući, a dočekala ih je policija. Prema optužnici Safia je izvela prvi teroristički napad po nalogu ISIL-a u Njemačkoj.

Terete ju za pokušaj ubojstva, nanošenje teških ozljeda i podršku teroristima. Ako ju osude mogla bi dobiti do deset godina zatvora. Postavlja se pitanje da li je policija mogla intervenirati ranije i spriječiti napad. Poslali su i telegram u kojem navode da Safia nije predstavljala opasnost. Dan kasnije ona je izvela napad. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 124
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa